Polisen varnar för kriminellas nya bedrägeriteknik och uppmanar folk att polisanmäla om man får hem brevet i brevlådan.
Polisen varnar för kriminellas nya bedrägeriteknik och uppmanar folk att polisanmäla om man får hem brevet i brevlådan. - Foto: Emil Langvad/TT och Polisen

Polisen varnar: Bedragarnas nya teknik – skickar hem brev: “Ännu värre”

Polisen i Helsingborg varnar nu för en ny bedrägerimetod som kriminella använder sig av för att lura till sig pengar – och uppmanar folk att direkt anmäla om man har fått hem brevet.


Bedrägeri kommer i många former och kriminella hittar ständigt på nya tekniker för att lura till sig pengar. Nu varnar polisen i Helsingborg för en ny metod och uppmanar utsatta att larma polisen. 

Polisen varnar för bedrägeribrev 

Via ett inlägg på Facebook skriver polisen att bedragarna minst sagt är påhittiga när det gäller att hitta nya tekniker för att lura personer: 

"Tyvärr visar kreativiteten inga gränser hos kriminella när det gäller att bedra och lura personer, ofta för att komma över personliga bankuppgifter." 

Enligt polisen ska personer under den närmaste tiden fått hem brev där avsändaren påstår sig komma från Polismyndigheten och Interpol: 

"På relativt dålig svenska uppmanas mottagaren kontakta en av landets högsta polischefer på ett gmail-konto. Dessvärre finns det personer som blir lurade och tror att avsändaren är äkta."

Kontakta polisen vid bedrägeri

Vidare uppmanar polisen folk att göra en polisanmälan om man har fått hem ett av bedrägeri-meddelandena i brevlådan. Även att man bör kasta brevet i pappersåtervinningen. 

"Om du svarat på brevet, eller ännu värre lämnat ut personliga bankuppgifter, så spärra ditt konto omedelbart och kontakta 114 14 för att göra en polisanmälan. Vänligen dela denna information om ni har möjlighet.", skriver de i inlägget.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!