Rebecka Fallenkvist svarar på kritiken – efter Anne Frank-hånet
Rebecka Fallenkvist svarar på kritiken – efter Anne Frank-hånet - Foto: Instagram/rebeckafallenkvist och Sofia Ekström/SvD/TT

SD-profilen Rebecka Fallenkvist hånade Anne Frank – svarar på starka kritiken

Rebecka Fallenkvist, frontfigur för SD:s tv-satsning Riks och nyligen invald ledamot i Stockholms regionfullmäktige, har tagits ur tjänst efter ett uttalande på sociala medier om Anne Frank. Nu svarar hon på den starka kritiken.


SD Riks-profilen Rebecka Fallenkvist, som är frontfigur för SD:s tv-satsning, är i blåsväder efter att hon kallade Anne Frank, som dog i koncentrationsläger under andra världskriget, för ”sedeslös” och ”kåtheten själv”, på sociala medier. 

Nyheter24 har rapporterat om SD-profilens hån mot Anne Frank – och att Sverigedemokraterna nu har valt att ta henne ur tjänst

Nu svarar Rebecka Fallenkvist själv på kritiken. 

SD-profilen svarar på kritiken

Fallenkvist skriver i ett sms till Dagens Nyheter att boken utgör en gripande skildring av människans godhet och ondska.

"Min story syftade till det goda och mänskliga hos Anne - inte att förminska ondskan som hon utsattes för. Några valde att misstolka min story, varför jag tog ner den, jag vill inte att någon tar illa upp i onödan", skriver hon.

Fallenkvist har tidigare kritiserats för att ha ropat ”helg seger” under en intervju vid Sverigedemokraternas valvaka med den SD-vänliga sajten Samnytt. Uttrycket har kritiserats för att antyda till det nazistiska slagordet "Hell seger".

Rebecka Fallenkvist hån mot Anne Frank 

Publiceringen har väckt starka reaktioner från bland annat Judiska Centralrådet.

"Fallenkvist uttrycker en anmärkningsvärd respektlöshet för Anne Frank som Förintelseoffer. Normaliserande av ett förråat språkbruk och skamlös trivialisering av Förintelseoffers lidande är oanständigt och ovärdigt, desto allvarligare från en folkvald politiker som åtnjuter stort inflytande", skriver Judiska Centralrådet i ett uttalande.

Vi har sökt Rebecka Fallenkvist som har läst Nyheter24:s meddelande på Instagram. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!