Stockholm

SD firar med "återvandringståget" som tårta

SD firade med en tårta som dekorerats med bilden från valrörelsen.
SD firade med en tårta som dekorerats med bilden från valrörelsen. Foto: Janerik Henriksson/Henrik Montgomery/Anders Wiklund/TT

Ulf Kristersson (M) har valts till Sveriges 35:e statsminister. Under måndagen passade högerblocket på att fira den historiska dagen. SD firade med en tårta – som var dekorerad med den kritiserade bilden från valrörelsen.


Läs mer

Under måndagsförmiddagen stod det klart – Ulf Kristersson är Sveriges nya statsminister. Ingen gick emot partilinjen och M-ledaren valdes slutligen med siffrorna 176-173.

Partiet var inte sena med att fira resultatet. M-ledamoten Jan Ericson lade ut en bild på riksdagsgruppen som firade med tårta.

Tobias Andersson tweet kritiserades

Även Sverigedemokraterna passade på att fira dagen. "Nu fick sossarna sparken. Tack för att du röstade SD", skriver partiet på sin Facebooksida.

Under valrörelsen fick partiet stor uppmärksamhet efter att SD-ledamoten Tobias Andersson twittrade en bild på en tunnelbanevagn som draperats med SD:s färger och logga. Till bilden skrev han "Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!".

Under måndagen twittrade Tobias Andersson en bild från måndagens partistyrelsemöte. Tårtan pryds av texten: "Valseger 2022" och föreställde tåget i kampanjen som Tobias Andersson tidigare kritiserats för.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.