Jonas Wahlström slår tillbaka mot kritiken efter krishanteringen av den förrymda Sir Väs.
Jonas Wahlström slår tillbaka mot kritiken efter krishanteringen av den förrymda Sir Väs. - Foto: Tim Aro/Anders Wiklund/TT

Skansen-Jonas kritiseras för sin krishantering när Sir Väs rymde

Jonas Wahlström kritiseras hårt i podden "Alex & Sigge" för sin krishantering när kändisormen Sir Väs rymde. Nu slår Skansenprofilen tillbaka och ångrar inte sitt agerande.


När kungskobran Sir Väs, eller Houdini som han också kallas, rymde från Skansenakvariet lördagen den 23 oktober befann sig Skansens storprofil Jonas Wahlström på en djurkonferens i Teneriffa.

Samma dag som kändisormen tillfångatogs återvände Jonas till Skansen och nu går Alex Schulman och Sigge Eklund i podden "Alex & Sigge" till attack mot Skansen-profilen som menar att han borde få pris som "Sveriges mest manipulativa krishanterare", skriver Expressen.

Jonas Wahlström svarar på kritiken

– Han skulle kunna vara halshuggen i media men står där ännu en gång leende. Hans sätt att hantera media, det har ju hållit på i ganska många år nu. Det har ju varit en del riktiga djurhaverier, och han lyckas göra barnprogram av det. Han får media att tro att det är en bagatell det som hänt, säger duon i podden.

Jonas Wahlström svarar på kritiken och säger till tidningen att han inte ångrar sitt agerande. 

– För det första tycker jag inte att man ska dramatisera upp det och säga att världens största och giftigaste orm är på rymmen. Då skulle man ha utrymt hela Djurgården. Om de (Alex och Sigge) har större erfarenhet av att leta efter kungskobror så skulle jag böja mig för det.

"Jonas Wahlström som någon slags Paolo Roberto"

 Nio timmar senare så står Jonas Wahlström som någon slags Paolo Roberto och öppnar terrarieportarna för besökarna som att ingenting hänt. Och möter då glatt de reportrar som har massa frågor. Där har man en person som nästan maniskt försöker agera normalt i en krissituation, säger de vidare i podden.

Även Expressens kulturkritiker samt redaktör Gunilla Brodrej har varit kritisk mot Jonas Wahlström de senaste veckorna och menar att Wahlström under sina 44 år på Skansen aldrig har fått några svåra frågor.

Istället menar hon att Jonas är den profilen som tillskrivs som "den där sköna killen som dyker upp och pratar om djur".

Jonas kontrar däremot med att han visst fått motfrågor och att han svarat på varenda fråga som han fått från reportrar.

/
/
Orm
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!