Stockholm

Pressbyråns fräcka lussebulle – snopp med budskap

Pressbyråns lussebulle i år blev till "lusseballe".
Pressbyråns lussebulle i år blev till "lusseballe". Foto: Hasse Holmberg/TT/Pressbild/Pressbyrån

Pressbyrån lanserar i år igen en ny version av julens fika-klassiker. I år är det nygräddade lite fräckare – men desto mer med glimten i ögat och framförallt med ett viktigt budskap för fikasugna män.


Det blir juligt även i år och nu närmar sig tiden då svenskarna mumsar på bland annat lussebullar, pepparkakor och kolor. Ett företag som i flera år firat in julen med juliga bakverk är Pressbyrån.

De har tagit klassiska bakverk och vågat sig göra nya tvister av de nostalgiska läckerbitarna. Redan 2017 såldes bland annat "lussekorven" – vilket var en varmkorv i en lussekatt istället för bröd. 

Nu har Pressbyrån lanserat en ny jul-nymodighet, en bulle med en minst sagt fräck tvist. Bullen kallas för "lusseballen" och ser precis ut som det låter.

Lusseballen blir årets jul-bakverk

Trots de nygräddade bullarnas fräcka natur, har den ett desto viktigare budskap. Tillsammans med Prostatacancerförbundets kampanj "Mustaschkampen" som pågår varje år i november vill Pressbyrån påminna alla om att testa sig för cancer.

På sina reklamplanscher påminner de alla över 50 år att göra ett prostatatest, och 50 procent av intäkterna från alla sålda lusseballar skänks således till kampanjen. 

Pressbyrån lanserar trallvänlig jullåt

Kampanjen syftar med ett avslappnat sätt att belysa ett känsligt ämne och för att påminna kunderna har man även spelat in en låt. Jullåten som också det är en nytappning av en julklassiker har gått från "Lusse Lelle" till att bli "Lusseballe, lusseballe".

På Pressbyråns egen hemsida går det även att ta del av receptet till lusseballen och den trallvänliga informationslåten. 

– Vi vet att många män undviker att undersöka prostatan av olika skäl. Lusseballen är en perfekt mix av allvar och skoj och kan förhoppningsvis göra det lättare att prata om ett ibland tabubelagt ämne och samtidigt öka medvetenhetsgraden kring vikten av att testa sig i tid, säger Per-Anders Nygård, kampanjledare för Mustaschkampen.

Hur vi är vana att se lussebullarna till jul. Foto: Martina Holmberg / TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.