Bianca och Börje Salming
Biancas fina ord om sin pappa Börje Salming på fars dag. - Foto: Stella Pictures, Christopher Katsarov/The Canadian Press via AP/TT Bild

Bianca Salming hyllar sin pappa Börje på fars dag: "För alltid"

Bianca Salming hyllade sin pappa Börje Salming med ett gripande inlägg. I kommentarsfältet möts hon nu av kärlek och stöd från vänner och bekanta.


I helgen har ishockeylegenden Börje Salming, 71, hyllats stort på Scotiabank Arena i Toronto. Börje och hans familj intog isen, och hyllades unisont av Toronto Maple Leafs-fansen på arenan.

Börje är sjuk i ALS, och de fina hyllningarna till Börje var oerhört känslosamma. NHL-reportern Chris Johnston var på plats och på Twitter skrev han att inte ett öga var torrt på hela arenan.

Med på resan till Toronto är även Börje Salmings fru Pia Salming, 55, och dottern Bianca Salming, 23. Även Börjes dotter Teresa Salming, 45, som Börje har från sitt äktenskap med Margitta var på plats i Toronto, precis som Börjes son Anders Salming, även han är barn till Magritta.

Pia, Börje och Bianca Salming i Toronto. Bildkälla: Christopher Katsarov/The Canadian Press via AP/TT Bild
Börje Salming och Mats Sundin i Toronto den 11 november 2022. Bildkälla: Frank Gunn/The Canadian Press via AP/TT Bild

Bianca Salming hyllar Börje Salming på fars dag

Resan till Toronto sammanträffade med fars dag som söndag den 13 november firades i Sverige. På Instagram passade Bianca Salming på att hylla sin pappa.

"För alltid dina tjejer. Glad fars dag", skrev Bianca till en bild som visade henne tillsammans med systern Teresa och pappa Börje.

I kommentarsfältet möts Bianca av värmande ord från både vänner, bekanta och följare. Både Agneta Sjödin, Pernilla Wahlgren och Martin Björk skickade stöd till Bianca och Börje.

Andra kommentarer löd:

"Underbara Börje, så mycket detta berör mig. Ge han en kram från mig"

"Kungen. Nu och för alltid"

"Din far har berört i så många år. Allra mest nu. Vilken krigare"

"Mycket kärlek till dig och din familj i eran tuffa situation!"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!