Bil har kört in i busskur.
Bil har kört in i busskur. - Foto: Johan Nilsson/TT

Bil körde in i busskur i Göteborg – flera skadade

En personbil har kört in i en busskur i stadsdelen Angered nordost om Göteborg, skriver GP. Flera personer uppges vara skadade.


Flera personer ska ha skadats i samband med att en bil kört in i en busskur som inträffat på Gårdstensvägen i Angered, uppger både räddningstjänsten och polisen till Göteborgs-Posten.

– Det är flera personskador, säger Mikael Lindgren på räddningstjänstens larm- och ledningscentral till tidningen.

En person har förts till sjukhus

Polisens presstalesperson Peter Adlersson uppger att en person förts till sjukhus med ambulans med lindriga skador. Ytterligare två personer som kan ha skadats är kvar på platsen, skriver tidningen.

– När vi kommer dit så är han ganska stökig men vi kan säkra honom där. Han luktade alkohol och greps misstänkt för grov misshandel och grovt rattfylleri, säger Peter Adlerssson till Aftonbladet.

En person har förts till sjukhus

Föraren är en man i 30-årsåldern och ska ha omhändertagits på plats. Polisen ska nu utreda huruvida mannen kan misstänkas för rattfylleri.

– Jag såg att det låg en kvinna på gräsmattan och att det rann blod. Jag kollade om hon var vaken och höll kontakt med henne. Jag tänkte bara fokusera på henne fram till räddningstjänsten kom på plats, säger en kvinna som befann sig på platsen till tidningen.

Bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.