Bil har kört in i busskur.
Bil har kört in i busskur. - Foto: Johan Nilsson/TT

Bil körde in i busskur i Göteborg – flera skadade

En personbil har kört in i en busskur i stadsdelen Angered nordost om Göteborg, skriver GP. Flera personer uppges vara skadade.


Flera personer ska ha skadats i samband med att en bil kört in i en busskur som inträffat på Gårdstensvägen i Angered, uppger både räddningstjänsten och polisen till Göteborgs-Posten.

– Det är flera personskador, säger Mikael Lindgren på räddningstjänstens larm- och ledningscentral till tidningen.

En person har förts till sjukhus

Polisens presstalesperson Peter Adlersson uppger att en person förts till sjukhus med ambulans med lindriga skador. Ytterligare två personer som kan ha skadats är kvar på platsen, skriver tidningen.

– När vi kommer dit så är han ganska stökig men vi kan säkra honom där. Han luktade alkohol och greps misstänkt för grov misshandel och grovt rattfylleri, säger Peter Adlerssson till Aftonbladet.

En person har förts till sjukhus

Föraren är en man i 30-årsåldern och ska ha omhändertagits på plats. Polisen ska nu utreda huruvida mannen kan misstänkas för rattfylleri.

– Jag såg att det låg en kvinna på gräsmattan och att det rann blod. Jag kollade om hon var vaken och höll kontakt med henne. Jag tänkte bara fokusera på henne fram till räddningstjänsten kom på plats, säger en kvinna som befann sig på platsen till tidningen.

Bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

/
Senaste nytt

Danske Bank: Vi går mot bättre tider

Ny explosion i Stockholmsområdet

Två personer har, enligt polisen, lindriga skador efter en detonation utomhus vid ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö utanför Stockholm strax före fyratiden på tisdagsmorgonen.

Tre knivskadade i Skellefteå

1 timme sedan
Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.