Så får du bort isen på rutorna – utan att skrapa
Med en enkel blandning är isskrapan ett minne blott. - Foto: Alex McIntyre/The Greeley Tribune/AP/TT och Janerik Henriksson/TT

Enkla knepet: Så får du blixtsnabbt bort isen på bilrutan

Tidigt på morgonen, på eftermiddagen eller på kvällskvisten. Det är aldrig roligt att skrapa bort isen på bilens rutor – men ack så viktigt. Det finns faktiskt ett litet knep att ta till för att isen med minimal ansträngning ska försvinna på ett kick!


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Årets mer kalla månader medför inte sällan även lite extra jobb vad det gäller bilen. På vintern är det inte bara att tuta och köra, bilens rutor måste också tas hand om. Men isiga fingrar och snö innanför jackärmen är inte så populärt och det är därför många som bävar inför att använda isskrapan.

Om du fuskar och ger dig ut på vägarna ändå kan det bli en dyr historia. Här kan du läsa om en man som inte skrapade bilrutorna ordentligt och fick böta 17 000 kronor.

Men det finns faktiskt ett riktigt smidigt knep att ta till!

Foto: Frank Augstein/AP/TT

Så får du fort bort isen på bilrutan

I sociala medier florerar särskilt en typ av klipp som illustrerar hur enkelt det är att blanda ihop en viss typ av alkohol och vatten – spreja på rutan – och vips är isen som bortblåst!

Du behöver:

  • En tom sprejflaska
  • En tredjedel vatten
  • Två tredjedelar Isopropylalkohol

Källa: Mest motor

/
Bil