Måndag 28 Nov
Stockholm

Ingemar Stenmarks ord om Börje Salmings död: "Overkligt"

. Foto: Claudio Bresciani/Fredric Alm/TT

Börje Salming har gått bort vid 71 års ålder efter att ha drabbats av ALS.
– Allt känns overkligt just nu. Det är fruktansvärt sorgligt, säger Ingemar Stenmark, vän och före detta granne till Salming.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti meddelade ishockeylegendaren Börje Salming att han drabbats av ALS. I dag 24 november har han gått bort vid 71 års ålder, vilket Toronto Maple Leafs bekräftar.

Börje Salming gjorde sitt sista offentliga framträdande på "Tidernas hockeygala" i förra veckan och innan dess hyllades han stort i Toronto. 

Skidlegendaren Ingemar Stenmark, 66, uttrycker sin sorg efter Salmings borgång i en intervju med Expressen:

– Jag är i chock, det är svårt att ta in hur snabbt det har gått. Allt känns overkligt just nu. Det är fruktansvärt sorgligt.

Ingemar Stenmark hyllar Börje Salming

– Jag har känt Börje sedan mitten av 80-talet, vi hade samma manager och lärde känna varandra på det sättet. Han var lätt att ha att göra med, ödmjuk, enkel, en fin vän, säger Ingemar Stenmark till tidningen.

Ingemar Stenmark berättar att när Börje flyttade hem från Toronto och köpte en tomt i Vaxholm frågade han om Stenmark ville köpa en del av den - och det gjorde han. 

– Vi bodde grannar och det var fint, jag önskar att vi hade gjort det under en längre tid. Börje var en väldigt fin människa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.