Felix Herngren har regisserat nya Bonusfamiljen-filmen
Felix Herngren och Clara Herngren är gifta och har flera barn tillsammans. - Foto: Stella Pictures och Nyheter24

Tabben avslöjade Felix Herngrens otrohet: "Väldigt, väldigt svårt att förlåta"

Efter fyra säsonger har succéserien Bonusfamiljen nu blivit långfilm som utspelar sig tio månader efter Patrik och Lisas otrohetsdrama. För Nyheter24 berättar regissören Felix Herngren om sin egen otrohetsaffär.


Bonusfamiljen är äntligen tillbaka – men nu i filmform. I långfilmen "Länge leve Bonusfamiljen" försöker Patrik och Lisa lappa ihop sitt äktenskap, med en otrohetsaffär i bagaget. 

Bonusfamiljen blir filmen "Länge leve bonusfamiljen"

Filmen tar vid ungefär tio månader efter Patriks var otrogen med Elin, och tar avstamp i att det visar sig att Lisa glömt bort att hon lämnade in skilsmässopapper. 

Foto: Pressbild/Ulrika Malm

I samband med premiären av filmen pratade Nyheter24 med regissören Felix Herngren, 55, om hans egna erfarenhet kring de relationsproblem som lyfts i Bonusfamiljen. 

Hur länge ska man kämpa för sitt äktenskap och kan man förlåta otrohet? Det är frågor som väcks till liv i “Länge leve bonusfamiljen” när vi får följa Lisa och Patriks ihärdiga kamp för att få förhållandet att funka. 

– Jag tror att det är väldigt, väldigt svårt att förlåta det. Det är svårt att reparera sådana sår. Men sedan har jag bekanta och vänner där det har förekommit och man har kommit vidare. Och det är fantastiskt att en relation kan klara av det också, men det är verkligen upp till var och en, förklarar Felix Herngren för Nyheter24. 

Felix Herngren om otrohetsaffären och relationen till exfrun

Stjärnregissören har nämligen befunnit sig i en liknande situation. I dagsläget är Felix Herngren lyckligt gift med Clara Herngren, 49, en av skaparna bakom Bonusfamiljen. Paret har varit tillsammans i många år, men när de träffades var de båda i en varsin relation. Felix Herngren var då gift med exfrun Jenny Myrberg, som han har tre gemensamma barn med. 

Clara Herngren och Felix Herngren är lyckligt gifta. Foto: Pontus Lundahl/TT

Relationen inleddes med en otrohetsaffär som avslöjades på ett minst sagt oväntat sätt – dagen innan julafton. Det var efter ett tekniskt fel i Felix bil som relationen avslöjades. Hon lyckades nämligen höra hela Felix kärleksförklaring till Clara över telefon. Läs mer om Felix Hernsgrens otrohetsaffär här

Men lyckades Felix Herngrens exfru förlåta honom efter otrohetsaffären kom upp till ytan? 

– Ja, men det har hon gjort tror jag. Vi har en väldigt fin och bra relation. Det hade varit en annan sak om jag fortsatte relationen med min exfru, berättar Felix Herngren för Nyheter24 och fortsätter: 

– Men nu gick vi ju skilda vägar, och så har vi tre fantastiska barn ihop. Vi båda är otroligt glada över barnen och den tid vi hade tillsammans. Sen får du ju fråga henne hur hon upplever det här, men jag upplever det som att jag och Jenny har en väldigt bra relation. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!