Har du någonsin lyckats hålla ett nyårslöfte?
Har du någonsin lyckats hålla ett nyårslöfte? - Foto: Unsplash

11 tips på nyårslöften – som du faktiskt kan hålla

Nyårslöften hit och nyårslöften dit. Var ärlig med dig själv, har du någonsin lyckats hålla ett sådant i ett helt år?


Det nya året närmar sig med stormsteg och efter ett år fyllt av pandemi, inflation och krig är det säkert mer efterlängtat än någonsin med en ny start.

Och med nya begynnelser väntar ofta nya löften att hålla – eller åtminstone försöka.

Tips på nyårslöften som du kan hålla

Nyårslöften är oftare lättare sagt än gjort (och hållbart). Därför tipsar nu Nyheter24 om 11 löften som faktiskt kan vara möjliga att hålla året ut.

1. Köpstopp

I och med den stundande lågkonjukturen kan ett fastare grepp om plånboken faktiskt vara möjlig nu. Vill du kämpa för en bättre ekonomi 2023 trots inflation och lågkonjuktur kan du försöka sätta köpstopp på dig själv, så att pengarna inte går åt till onödiga inköp och dyra (och ofta onödiga!) matvaror.

2. Skapa nya traditioner med vänner

Är du en av de som ofta socialiserar dig ute med vänner på helgerna, och känner att det kanske är dags med nya traditioner i och med att det är så dyrt att gå ut och roa sig? Misströsta inte! Ett nyårslöfte kan vara att istället skapa nya traditioner med dina nära och kära. Ett exempel kan vara att anordna spelkvällar någon gång i månaden. Kul, trevligt och billigt!

3. Läs mer böcker

Samhället är stressigt som det är, så avkoppling är viktigare än någonsin. Koka en kopp te, gräv fram den där boken du lovade dig själv att läsa för massa år sedan, kryp ner under täcket i soffan och njut!

4. Gör någonting snällt varje dag

Det kan vara stort som litet, men försök att göra en god gärning varje dag. När du minst anar det kommer du att få bra karma tillbaka, vi lovar!

5. Bli en ja-sägare

Känner du efterskalvet av pandemin i ditt sociala liv? Det är inte helt lätt att hitta tillbaka till sitt utåtriktade jag efter en tid av isolering, men om du inte tänker efter så mycket så ska du se att du kan vara med om riktigt roliga saker. Börja därför med att säga ja till fler grejer och se var du hamnar!

6. Förbered veckan på söndagar

Är du en av de som oftast ligger och degar på soffan på söndagar, bävandes inför den kommande veckan? Du kan underlätta för dig själv och använda söndagen som en förberedelsedag inför måndagen genom att göra matlådor, storstäda hemmet och byta lakan. Du kommer komma riktigt långt på det, minska ångesten och få en pangstart på veckan!

7. Gå till en psykolog

Vi alla behöver få prata av oss ibland, och ingen är bättre att prata med än en psykolog. Även om du inte har saker som tynger dig kan psykologen hjälpa dig gräva fram saker som du inte visste om dig själv och bearbeta dem. Du kommer bli en lyckligare människa.

8. Ge blod

Vill du bidra med någonting? Gå och lämna blod, du gör en god gärning utan att egentligen förlora någonting på det (förutom lite blod).

9. Donera till hjälporganisationer

Det behöver inte vara pengar. Ta en titt längst bak i garderoben och gräv fram saker du inte använt på ett tag – nyckeln brukar vara tre månader. Lägg allt i en kasse och kånka med dig kläderna eller sakerna till en second hand-butik, win win!

10. Laga nya maträtter

Är du less på samma gamla vanliga matlådor? Våga testa nya rätter, vem vet? Du kanske hittar en ny favorit!

11. Säg en snäll sak om dig själv varje dag

Våra tankar skapar vår verklighet – så försök att bli snällare mot dig själv. Börja enkelt med att säga en snäll sak om dig själv varje dag och se hur mycket bättre du till slut kommer må.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.