- Foto: Anders Wiklund/Fredrik Sandberg/TT

Så mycket tjänar Sveriges största bilkung Anders Hedin

Sedan 1985 började Anders Hedin sin resa på bilmarknaden. Efter flera år i branschen är han i dag en av Sveriges största bilhandlare.


Svenske bilhandlaren Anders Hedin, 60, är en av Europas största bilhandlare och sitter på en av Sveriges största troner inom bilvärlden.

Hedin är ensamägare till bilhandelskoncernen Hedin group. År 2022 omsatte storföretaget 34 miljarder kronor och gjorde en vinst efter finansnetto om 1,1 miljarder kronor.

Han är även verkställande direktör för A. H. Värdepapper som är en del av Hedin Group-koncernen. Anders Hedin driver också Marstrands Kurhotell och Societetshuset.

Anders Hedin nya husköp för 32 miljoner

Nu har Hedin även köpt en tornförsedd villa med utsikt över havet och Albrektsund. "Utsikten är magisk och ytorna i huset generösa. Takhöjden, kakelugnarna och snickerier är bara något av det som man slås av i alla vackra salongsrum", vilket Göteborgs-Posten tidigare skrivit om.

Priset för maffigt stora villan om 300 kvadratmeter landade på 32 miljoner kronor, enligt köpebrevet som skrevs under i oktober, skriver Expressen.

Anders Hedins resa inom bilimperiet

De senaste tio åren har bilkungen deklarerat inkomster av tjänst och överskott av kapital på 311 miljoner kronor. I dag har bilimperiet 40 olika bilmärken till försäljning.

Anders Hedin började sin resa inom bilmarknaden 1985 tillsammans med sin pappa Ingemar Hedin. De köpte bolaget Philipsons i Borås och 14 år senare tog de även över bolaget i Göteborg. Omsättningen hade stigit från hela 45 miljoner kronor till 850 miljoner.

Tidningen har sökt Anders Hedin som via Hedin bils presskontakt säger att han "har ett stort engagemang på och för Marstrand och är glad över att vara del av öns utveckling".

Bilkungen Anders Hedins månadslön

Enligt uppgifter från Skatteverket för 2021 som Nyheter24 tagit del av tjänade bilkungen Anders Hedin 1 500 335 kronor, vilket motsvarar en månadslön på 125 027 kronor. Han har även ett överskott av kapital om 2 908 685 kronor.

Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!