Kan man få en större penis på något sätt?
Kan man få en större penis på något sätt? - Foto: Stella Pictures och Pexels

Går det att göra penisen större – och vad är riskerna? Sexologen svarar!

Är du missnöjd med storleken på din penis och tycker att den är för liten? Kanske funderar du till och med på vad du kan göra åt saken? Nyheter24 frågade Tom Peters, sexolog hos RFSU, om möjligheterna och riskerna med att försöka förstora sin penis.


"Storleken har ingen betydelse". Så låter det ofta. Men samtidigt lyfts ofta en stor penis fram som någonting positivt eller eftersträvansvärt i allt från porr till vardagligt snack. 

Därför är det inte så konstigt att vissa känner en skam eller en oro inför storleken på kroppsdelen i de nedre regionerna. Det hela grundar sig dock, enligt Tom Peters som är sexolog hos RFSU, på att många har "en skev uppfattning av vad som är normal storlek".

– Medellängden i den senaste forskning på området är 13,6 centimeter vid erektion, mätt från penisroten till ollon. Något kortare än de flesta pennor, säger han och konstaterar:

– Större innebär inte alltid bättre sex då teknik är en viktig del av njutning.

Här kan du läsa vad du ska göra om penissträngen spricker.

Kan man förstora penisen?

För den som går i tankarna att den vill ha en större penis och som faktiskt söker efter tillvägagångssätt för att åstadkomma just detta kommer Tom Peters med tydliga besked:

– Det finns i dag inga medel, piller eller operationer som med gott samvete kan rekommenderas till den som vill göra sin penis längre eller tjockare. De flesta medlen är verkningslösa och operationer kan leda till sämre kontroll över penis och minskad känsel och därmed erektions- eller orgasmproblem.

Missnöjd med storleken på din penis?

Men hur ska man då tänka om man känner en oro eller ett missnöje kring storleken på sin penis?

– Det är viktigt att komma ihåg att många överskattar sin penislängd när de pratar med andra om den. Och de penisar vi ser i media och porr är inte representativa för majoriteten av befolkningen. Känner du dig begränsad i din sexualitet av din oro kring penisens storlek är samtal med en sexolog ett bra stöd, säger Tom Peters.

Läs om hur multipla orgasmer funkar och hur man får dem här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!