Rasmus Paludans stora miss – brände Koranen på ”fel” plats
Många har protesterat mot Pontus Peladus koranbränningar. - Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/TT

Rasmus Paludans stora miss – brände Koranen på ”fel” plats

Rasmus Paludan har varit i blåsväder ett tag nu i samband med sina kritiserade koranbränningar. Under fredagen var planen att bränningen skulle ske vid en moské, vid Turkiets ambassad och vid Rysslands ambassad. Men så blev det inte.


Sverige har varit i blåsväder på senaste tider med protester runt om i världen om att bojkotta landet. Detta efter Rasmus Paludans Koranbränningar. Kritiken mot Rasmus Paludan, partiledare för danska högerextrema partiet Stram Kurs, har fortsatt runt om i världen. 

Kallas för terrorist

En av de som kritiserat honom är MMA-stjärnan Khamzat Chimaev som kallade Rasmus Paludan ”terrorist” på sitt Instagram-konto. Även MMA-stjärnans vän, Tjetjeniens ledare Razman Kadyrov, har kritiserat aktionen och Sverige.

På sitt Instagram-konto skrev Rasmus Paludan tidigare i veckan att han ”kanske skulle” bränna Koranen framför ryska ambassaden. Detta som ”ett svar på Khamzat Chimaeys förolämpning mot mig och som en specialhälsning till alla tjetjener.” 

”Det spelar ingen roll för mig”

Planen var att fredagens bränningar skulle ske vid en moské, vid Turkiets ambassad och vid Rysslands ambassad. 

Rasmus Paludan trodde att han var utanför Rysslands ambassad i Köpenhamn när han brände ett av sina exemplar, men det visade sig vara ”fel” byggnad”.  

Han hade ställt sig framför det ryska residenset – som ligger en kort gångväg från Turkiets ambassad.

– Det är mycket möjligt att det var residenset jag var framför. Det var åtminstone en rysk flagga, medger Rasmus Paludan till Expressen och fortsätter: 

– Men det spelar ingen roll för mig för det var egentligen mot Tjetjenien. 

Samtidigt tillägger Rasmus Paludan att han ska fortsätta bränna koraner varje fredag tills Sverige får sitt Natomedlemskap. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.