Instagram-kontot för Börje Salmings ALS-stiftelse är hackat
Styrelseordföranden för Börje Salmings ALS-stiftelse Rikard Josefson bekräftar att kontot har hackats till Expressen​. - Foto: Stina Stjernkvist/TT & Mats Åstrand/TT

Instagram-kontot för Börje Salmings ALS-stiftelse är hackat

Efter hockeyikonens bortgång i november skapades en stiftelse i hans namn. Nu har det kontot blivit hackat. Detta bekräftar styrelseordföranden för Börje Salmings ALS-stiftelse Rikard Josefson för Expressen.


Det var i november förra året som ishockeyikonen gick bort i sviterna av nervsjukdomen ALS. Han blev 71 år gammal. 

När Börje Salming berättade om sin sjukdom i augusti förra året, valde hans familj att starta ”Börje Salmings ALS-stiftelse” med syftet att främja forskningen kring ALS och öka förståelsen för sjukdomen.

De tidigare Tre Kronor och NHL-stjärnan Nicklas Lidström sitter bland annat i styrelsen för stiftelsen. 

"Vi kommer inte åt det"

Börje Salmings ALS-stiftelse har även ett konto på Instagram som följs av knappt 40 000 användare. 

Men när användare försökte klicka sig in på kontots profil under onsdagskvällen fanns plötsligt inte någon användare med namnet ”@borje_salming_stiftelse” kvar. Kontot hade helt plötsligt bytt namn och profilbild. 

Styrelseordföranden för Börje Salmings ALS-stiftelse Rikard Josefson bekräftar att kontot har hackats till Expressen

– Någon har kapat eller hackat det. Vi kommer inte åt det. Vi har kontaktat Meta (bolaget som äger Instagram och Facebook) för att få hjälp och hittills har progressen inte varit särskilt bra i den frågan, säger han till tidningen. 

Salmings stiftelses konto hackat 

Rikard Josefson berättar att personer har hört av sig till stiftelsen och berättat att kontot är hackat.

De som sköter stiftelsens konton i sociala medier jobbar nu på att återta kontot. 

– Jag tycker det är fruktansvärt. Det är väldigt, väldigt tråkigt. Jag kan inte förstå vilken person eller organisation som vill göra något sådant här mot en välgörenhetsstiftelse, säger han till tidningen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.