Semmelburgaren är tillbaka – då kan du köpa den
Till utseendet ser bakverket ut som en hamburgare men smakupplevelsen är en annan. - Foto: Lise Åserud/TT & Burger King

Semmelburgaren är tillbaka – då kan du köpa den

Nu gör den minst sagt speciella versionen av en semla comeback igen. Hamburgarkedjan Burger King släpper sin semmelburgare andra året i rad i samtliga restauranger.


Tisdagen 21 februari är det dags för fettisdagen. Men det sätter inte stopp för svenska semmelälskare att förtära en eller två semlor innan dess. 

Likt varje år så finns det nya innovationer och twister på den gräddiga mandelmassafyllda bakverket. Allt ifrån semmelkebab, semmelwrap, prinsess-semla och semmelburgare. Den sistnämnda varianten på semlan såldes i utvalda restauranger hos den amerikanska burgarekedjan Burger King redan förra året. Och nu till mångas glädje, gör browniepucken comeback igen. 

Semmelburgaren ser... ja, ut som en hamburgare. Men låt inte synen bedra, semmelburgaren är såklart mer av en söt upplevelse. 

Semlan består av en pärlsockradkardemummabulle, fylld med en brownie vilandes på en bädd av mandelmassa, toppad med grädde.

I år kommer semmelburgaren att säljas i alla svenska Burger King-restauranger med start torsdag 2 februari. Den finns på menyn till och med söndag 5 mars.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!