En man i Rosengård blir av med sin hyresbostad efter att ha slarvat med betalningarna
En man i Rosengård blir av med sin hyresbostad efter att ha slarvat med betalningarna - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Solum, Stian Lysberg

Drog el från tvättstugan och hyrde ut lägenhet svart – nu vräks hyresgästen

En man i Rosengård blir av med sin bostad. Han ska enligt uppgifter till Hem & hyra ha hyrt ut bostaden svart och de boende ska i sin tur ha använt el utan att betala.


En man boendes i Rosengård har blivit av med sin hyresbostad

Det var efter att grannarna larmade hyresvärden med uppgifter om att främmande personer huserade sig i fastigheten som hyresvärden började ana oråd. 

Enligt Hem & hyra var det i vintras som grannarna larmade fastighetsägaren med uppgifterna. Bolaget som äger fastigheten fattade misstankar om att det kunde röra sig om svartuthyrning. När de sedan undersökte saken närmare ska det ha framgått att elen var bortkopplad från bostaden.

Drog el från tvättstugan

Istället ska de oönskade ockupanterna ha dragit el från fastighetens tvättstuga. Enligt uppgifter ska dock polisen inte ha inlett någon brottsutredning, trots att agerandet anses olagligt. Anledningen ska då ha varit att man gjorde bedömningen att det inte var möjligt att utreda då det saknades spår i tvättstugan.

Hyresgästen vräks

Mannen som står på hyreskontraktet tvingas dock att ge upp sin bostad, efter beslut i hyresnämnden. Beslutet ska ha fattats i hans frånvaro i domstol. I beslutet pekar nämnden på slarv med hyresinbetalningar som orsak till vräkningen, då 21 000 kronor aldrig ska ha betalats. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!