Nedan listar Nyheter24 tre rätter som går att laga i din airfryer, som du inte tänkt på tidigar
Nedan listar Nyheter24 tre rätter som går att laga i din airfryer, som du inte tänkt på tidigar - Foto: Pexels

Det här ska du absolut INTE laga i din airfryer – det kommer bli skräpigt

Airfryern är en populär köksmaskin man kan laga många oväntade rätter i. Nedan listar Nyheter24 tre oväntade rätter du kan laga i din airfryer och två rätter du absolut inte ska laga.


Airfryern är inte bara en maskin som man kan göra pommes frites eller kyckling i. Det mesta går faktiskt att tillaga i sin airfryer.

Nedan listar Nyheter24 tre rätter som går att laga i din airfryer, som du inte tänkt på tidigare. Samt två rätter som du absolut inte ska laga.

Bakad gröt

Bakad gröt är en perfekt rätt som går utmärkt att laga i en airfryer enligt Hayl's Kitchen. Det går snabbt och gröten kommer ut helt fantastiskt, och allt du har behövt göra är att slänga ihop ingredienserna och stoppa in den i maskinen. 

Popcorn

Popcorn är ett perfekt snacks att göra i sin air fryer. Det går fort och är till och med nyttigare att göra än att laga det i en gryta, då man inte behöver tillsätta något annat med än popcornkärnor och salt i airfryern.

Saftig kaka

En saftig kaka är perfekt att göra i sin airfryer. Du blandar ingredienserna som vanligt och sen slänger du ner  allt i en form och stoppar in i din airfryer. När kakan är klar kommer du får en jämnt genomgräddad saftig kaka redo att ätas direkt.

Två rätter du absolut inte ska laga i din air fryer

Hamburgare

Hamburgare är en sådan rätt som du inte ska laga i din airfryer. Det beror på att airfryern inte är gjort för att tillaga rött kött. Den kommer inte kunna tillaga en biff på rätt sätt. Biffen kommer bli fort färdigt i mitten, men inte på ytan. Dessutom kommer man inte få någon stekyta på sin hamburgare, enligt Reader's Digest.

Toast

Att tillaga en toast i sin airfryer är inte optimalt menar Reader's Digest. Luften kommer göra att massor med torra brödsmulor från brödet åker omkring och det kommer bli skräpigt, Vill man ha en god toast så är det bättre att tillaga den i en smörgåsgrill eller direkt i stekpannan då kommer den hålla ihop och bli perfekt tillagad.

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!