I Kalla Fakta redogörs Karolina Lindholm Billings lön. Hon är nämligen Ukrainachef för flyktingorganet UNHCR
I Kalla Fakta redogörs Karolina Lindholm Billings lön. Hon är nämligen Ukrainachef för flyktingorganet UNHCR - Foto: Stella Pictures & Fredrik Sandberg / TT

Karolina Lindholm Billings skyhöga monsterlön hos UNHCR – bräcker till och med statsministern

Det är i gårdagens Kalla Fakta vi kunde se att en av FN organet UNHCR:s toppnamn sitter på en hissnande månadslön som till och med bräcker den svenska statsministern.


Det har snart gått ett år sedan Rysslands invasion av Ukraina inleddes. FN:s flyktingorgan UNHCR har sedan dess varit den hjälporganisation som fått mest pengar av det  svenska folket och har än så länge samlat in 1,5 miljarder kronor. 

Högre månadslön än statsministern

Det är i den senaste granskningen av Kalla Fakta: Lockbeten som kanalens reportrar avslöjar att den högsta chefen för flytingorganet också sitter på en månadslön som inte går av för hackor. 

Karolina Lindholm Billing, 51, är namnet på Ukrainachefen för UNHCR och hon har enligt uppgifterna en månadslön som är högre än självaste statsministerns, som sägs tjäna strax över 180 000 kronor i månaden. 

Lönen ska nämligen ligga på hela 350 000 kronor i månaden, vilket får ses som en rejäl ökning i förhållande till UNHCR:s internationella hjälparbetares lön som sägs ligga på 150 000 kronor i månaden. 

En som uttalar sig i programmet är Thomas Brytting, som är invald i det etiska rådet för tryggt givande. Han framhäver vad han tycker är en risk med att betala för mycket.

– Om man betalar för mycket riskerar man att få personer som drivs av andra saker än verksamheterna, där pengarna som drivkraft är för stark, säger han.

/
FN
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

1 timme sedan
Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.