Här är udda jobben du inte visste fanns 2023.
Här är udda jobben du inte visste fanns 2023. - Foto: Stina Stjernkvist/TT/Fredrik Sandberg/TT

8 udda jobb – du inte visste fanns

Funderar du på en professionell karriär som etisk hackare eller hundpsykolog? Eller är det yrkestitlar som verkar främmande för dig – men spännande? Här finns åtta jobb du bara drömmer om att få.


Med tiden försvinner yrken och ersätts med nya för att passa samtiden och dess behov. Och då finns det med stor sannolikhet yrken du kanske inte visste existerade.

Tror du att ditt jobb är udda, eller suktar du efter något nytt och annorlunda? Då kan du fortsätta läsa vidare och låta dig inspireras av några unika jobb som du inte visse fanns.

Lista: Åtta unika jobb du inte visste fanns 2023

  1. Buddhistpräst. Det kanske inte är din filosofi eller religion men det hindrar dig inte från att utforska buddhismen. Prästjobbet gör sig nämligen perfekt som egenanställd oavsett religion.
  2. Begravningsrådgivare. När en anhörig har avlidit är det många tunga beslut som måste tas under en relativ kort tid. Då behövs en begravningsrådgivare som kan hjälpa till med besluten samt guidar anhöriga till en begravning som blir så värdig och meningsfull som man önskar.
  3. Bebisnamnkonsult. Att välja namn till sitt barn är en stor sak för många. Ibland kan det bli ett sådant stort projekt för de nyblivna föräldrarna att de kräver expertishjälp och vänder sig till en bebisnamnkonsult.
  4. Hundpsykolog. Man brukar säga att hunden är människans bästa vän. Ibland behöver hundägare hjälp med att förstå sin hunds känslor och behov – det är då en hundpsykolog kommer in i bilden så du som ägare kan utvecklas med din fyrbenta vän.
  5. Hästkiropraktor. Det är inte bara vi människor som kan få en stel nacke eller ont i ryggen. Det finns kiropraktorer specificerade för hästar.
  6. Feng Shui-expert. Som Feng Shui-expert konsulterar du människor till att få till rofyllda hem och trädgårdar.
  7. Färgexpert. Färgsättning påverkar vårt välmående och genom att ändra små nyanser kan man uppnå en stor förändring i hus, hem och omgivning. Men alla har inte rätt känsla för att få till det estetiska i hemmet, därför finns det färgexperter som är just experter på att skapa rätt hemkänsla.
  8. Etisk hackare. I dag förknippar många hackare med något negativt men det behöver inte allt vara dåligt. Om kunskaperna används rätt kan du testa system på uppdrag hos olika företag och myndigheter.

Källa: Workamo

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!