Stockholm

Flygpassagerarens hemliga trick skapar debatt: "Nej! Oacceptabelt!"

Flygpassagerarens hemliga trick skapar debatt: "Nej! Oacceptabelt!"
Det rör sig om blandade känslor efter att en video på en kvinnlig passagerare blivit viral på Tiktok. Foto: Pexels

I en video på Tiktok filmar en användare en medpassagerares trick på hur man kan få med mer handbagage på flyget – utan att betala extra. Det virala klippet har mötts av minst sagt blandade reaktioner. Genialiskt eller osmakligt?


Läs mer

En kvinnlig flygpassagerare har delat användare på Tiktok i två läger. 

I en video visar Kyle Mark hur den kvinnliga passageraren framför honom maskerar flera väskor som en genom att placera sin jacka över väskorna. 

Kyle Mark hyllar den icke namngivna passageraren och delade ett klipp av kvinnans lömska trick online. Videon blev viral och fick mer än 2,2 miljoner visningar.

"Jag vet att hon hade väskor under den där jackan. Men hon var djärv och självsäker och lyckades få de extra väskorna på flyget. Jag stöttar en finansiellt ansvarig "queen". Jag stöttar alla som lurar flygbolag. Hon är precis som jag".

Medan han hyllade den okända passagerarens handbagage-hack, blev andra inte lika imponerade. En debatt väcktes i kommentarsfältet och många ansåg att kvinnan i videon var "oförskämd" för att ha lurat systemet.

"Jag föraktar sådana här människor," skriver en användare. 

Men den här kvinnan är inte ensam om att hitta kryphål för flygbolagens begränsningar för handbagage. Andra knep som spridit sig på nätet är att fylla ett tomt örngott med kläder och låtsas vara gravid genom att stoppa kläder under en skjorta.

"Det är så mycket ansträngning för att spara lite pengar, varför vara snål", skrev en annan användare. 

"Nej! Oacceptabel!" kommenterar en till upprörd användare.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.