Tvåbarnsmamman köpte en boll till sin son och testade studsen – det gillade inte ordningsvakterna.
Tvåbarnsmamman köpte en boll till sin son och testade studsen – det gillade inte ordningsvakterna. - Foto: Henrik Holmberg/TT/Christine Olsson/TT

Tvåbarnsmamma köpte boll i galleria – blev utkastad av ordningsvakter

Det var när en tvåbarnsmamma köpte en basketboll på Krämaren galleria i Örebro som hon blev utkastad inför köpcentrets gäster – detta för att hon testat bollens studs, rapporterar Nerikes Allehanda.


I början av mars besökte tvåbarnsmamman gallerian Krämaren och gick in på en sportbutik, för att hämta en basketboll hon beställt från nätet till sin åttaårige son. Butikspersonal pumpade bollen åt henne med lovorden att hon kunde komma tillbaka om bollen behövde pumpas ytterligare.

Efter butiksbesöket provade kvinnan bollens studs två gånger inne i gallerian. Den rätta studsen fattades och hon bestämde sig för att åka upp till butiken för att pumpa bollen tills den var tillräckligt hård. 

– Precis när jag vände mig om insåg jag att ordningsvakterna följt efter mig. Den ena vakten sade aggressivt med hög röst något i stil med "det här är ingen lekplats, hör du inte att du inte får studsa bollen här inne?", säger kvinnan till Nerikes Allehanda.

"Ungefär som om jag vore en brottsling"

Tidningen skriver att kvinnan då tryckt på det faktum att hon enbart ville prova studsen och att gallerian var folktom. Men detta ska således ha triggat en av ordningsvakterna som avvisade tvåbarnsmamman från gallerian.

– Då slet båda vakterna ner mig från trapporna vid utgången. De tog ett grepp under armhålorna och i händerna. Ungefär som om jag vore en brottsling.

När tvåbarnsmamman ombads att lämna gallerian under hårda reformer stod flera föräldrar med barn som skärrades av händelsen.

– Jag var helt förstörd och i chock. Hur kan våldet som användes vara proportionerligt med att ha provstudsat en boll i en nästan folktom galleria. Min magkänsla säger att våldet mot mig grundade sig i något annat. Det var en maktgrej.

Tvåbarnsmamman fick värk i kroppen

Nerikes Allehanda skriver att kvinnan efteråt kände värk i kroppen, under armhålor, handleder och fingrar. Även de hörlurar hon haft hängandes på sin handväska hade gått sönder.

Krämarens centrumansvariga Jennifer Romare på Newsec som Nyheter24 varit i kontakt med ser allvarligt på situationen.

– Vi har, efter en ordentlig utredning där alla parter har fått chans att komma till tals, vidtagit de åtgärder vi ansåg att situationen krävde. Efter denna incident omorganiserades den vaktstyrka vi anlitar för gallerian, säger Jennifer Romare.

Gäster i gallerian ska inte behöva oroa sig

Tvåbarnsmamman har varit i kontakt med centrumansvarig och även gjort en polisanmälan mot Avarn Security och de två ordningsvakterna.

Nerikes Allehanda som varit i kontakt med Avarns vd David Larsson ska via mejl ha svarat tidningen att han "varit på tjänsteresa och inte har specifik information rörande detta ärende".

– Uppdraget vaktbolaget har hos oss är att upprätthålla den allmänna ordningen. Man ska som gäst i gallerian inte oroa sig. Vi har, som tidigare, daglig och löpande kontakt med vaktbolaget och vaktstyrkan, säger Jennifer Romare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!