Tullinspektören Mimmi syns ofta i "Gränsbevakarna Sverige"
Mimmi jobbar i tullfiltret på Arlanda. - Foto: Foto: Skärmavbild/"Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Tullens vidriga upptäckt på Arlanda – sjuka gömstället: “Under förhuden”

Mimmi syns flitigt i realityprogrammet “Gränsbevakarna Sverige”, och i sitt jobb som tullinspektör har hon stött på en hel del kreativa gömställen. Och vissa är betydligt mer galna än andra…


Tusentals personer passerar dagligen Sveriges gränser, och försöker inte sällan smuggla med sig något olagligt in i landet. I realityserien “Gränsbevakarna Sverige” får vi följa tulltjänstemän i deras arbete för att förhindra att detta sker. 

Tullinspektören Mimmi medverkar i "Gränsbevakarna Sverige" på Kanal 5

En av tullinspektörerna som tittarna har fått lära känna i programmet är Mimmi, som jobbar i tullfiltret på flygplatsen Arlanda. I sitt arbete att säkra Sveriges gränser stöter hon på en hel del märkliga situationer, och hittar många speciella fynd vid kontroller. 

Här kan du läsa om tullens sjuka fynd i väskan på Arlanda

Mimmi jobbar i tullfiltret på Arlanda. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Tullinspektören Mimmi om sjuka gömstället

Det händer ofta att resenärer gömmer sina olagliga substanser eller smuggelgods på mer eller mindre kreativa ställen, i ett försök undgå tullens noggranna kontroll. För Nyheter24 berättar Mimmi om vilket som är det absolut konstigaste gömstället hon stött på, och det visar sig vara minst sagt vågat. 

– För folk som inte är insatta i tullen så är det väl väldigt märkligt om folk har svalt narkotika. Det är ett väldigt märkligt gömställe, berättar Mimmi. 

I sitt jobb stöter Mimmi på många märkliga fynd. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Tullens galna upptäckt vid kontrollen: "Under..."

I sitt arbete har Mimmi och hennes kollegor på tullen även stött på betydligt mer… intima gömställen. 

– En kollega till mig berättade att de hade misstänkt att en person kunde ha narkotika på kroppen och gjorde därför en check i kläderna och så vidare. Då hade han gömt något gram narkotika under förhuden. Så det är ju lite speciellt. Eller att någon försöker gömma några gram under troskyddet, berättar Mimmi och tillägger: 

– Folk är lite påhittiga ibland. Det är verkligen väldigt kreativt, man hade ju inte tänkt på att gömma något där. Annars kan man också ibland hitta gömmor i kepsen fram till.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev