Mimmi från "Gränsbevakarna Sverige" berättar om fyndet i tullen
I programmet har tittarna fått se bland annat kött som tas med från utlandet. - Foto: Skärmavbild/Kanal 5/"Gränsbevakarna Sverige" och Nyheter24

Tullens absurda fynd i väskan på Arlanda – stora chocken: "Avhuggna"

Narkotika, ilskna resenärer och en hel del insmugglad mat. Det är bara några av sakerna som tullinspektören Mimmi stöter på i sitt jobb. För Nyheter24 berättar "Gränsbevakarna Sverige"-profilen om det galnaste fyndet hon gjort i tullen.


I realityserien "Gränsbevakarna Sverige" på Kanal 5 och discovery+ får tittarna en inblick i när tulltjänstemän, utredare och hundförare arbetar vid landets hamnar, gränser och flygplatser. Vapen, narkotika, alkohol, stöldgods och diverse djur finns på den långa listan över diverse fynd som tullpersonalen möter dagligen. 

Tullinspektören Mimmi är med i "Gränsbevakarna Sverige"

En av tullinspektörerna som tittarna får följa i programmet är Mimmi, som mestadels jobbar vid tullfiltret på Arlanda, och kameran lyckas inte sällan fånga när hon stöter på en hel del märkliga situationer. Under sin fleråriga karriär som tullinspektör har Mimmi nämligen gjort en hel drös med märkliga fynd. 

Mimmi syns i Gränsbevakarna. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

"Gränsbevakarna Sverige"-profilen har tidigare berättat för Nyheter24 om ett visst magstarkt innehåll i en resväska – läs här!

"Gränsbevakarna"-profilen om det sjukaste hon hittat i tullen

I en intervju med Nyheter24 berättar Gränsbevakarna-Mimmi även om det absolut galnaste hon stött på i en kontroll, och inte heller det är något för den känslige. 

– Jag har stött på en kvinna från Västra Afrika som hade med sig massor av djurdelar. Det var tassar som var avhuggna, benklykarna sticker upp och pälsen är kvar. Hon hade med sig djurhjärtan och djurlever. Allt det låg i väskan, förklarar hon och fortsätter: 

– Det här var tänkt att det skulle vara som medicin. Man kan lägga en tass under kudden för att bota huvudvärk och lite sådär. 

Mimmi förklarar att det är spännande att få en inblick i andra kulturer, och hur det kan skilja sig från sin egen verklighet. 

– Det var väldigt speciellt. Det var ju lite makabert i min värld, men det är ju det som är intressant med olika kulturer. Hon trodde ju på det här och hon hade tagit med sig det till någon annan. 

Mimmi har gjort en hel del intressanta fynd i programmet. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

"Ser de bara massa fågelkroppar"

Mimmi har också hört galna historier från sina kollegor i tullen, som även de har gjort en hel del galna fynd under kontroller på Arlanda. 

– Jag vet kollegor som har hittat levande fåglar i bagage. När de har röntgat väskan så ser de bara massa fågelkroppar, berättar "Gränsbevakarna"-profilen Mimmi och fortsätter: 

– Det är ju väldigt sjukt. Tyvärr är det många fåglar som dör under transporten. Och i det här fallet så blev de ju även avlivade. De hade ju inte rätt dokument och så vidare. Så det är ju alltid väldigt speciellt och makabert att folk gör så.

Relaterat
Senaste nytt

Almega: Utrymme att höja priserna

Erica, 30, hittade enorma kantareller: “Nybörjartur”

Erica Dahl var ute och plockade svamp för första gången när hon fick syn på något gult på håll. Det gula visade sig vara enorma kantareller.

Arlandas passpolis stänger – hit får du vända dig för ett provisoriskt pass

Resenärer från Arlanda gör klokt i att kolla en extra gång att passet är med. Nu försvinner nämligen den sista livlinan när passpolisen stänger sitt kontor på flygplatsen.

Två sprängningar dagarna före skredet

Skredet syns som en utsträckt signal från klockan 01.40 och framåt, natten till i lördags. Enligt data från Svenska nationella seismiska nätet skedde dock också två sprängningar nära Stenungsund, dagarna före det stora raset.

Polisen i Skellefteå rapporterar om stöld

"Skellefteå, många extraljusstölder under september", skriver polisen på sin hemsida.

Filippinerna: Vi har tagit bort Kinas barriär

Kina lade ut en flytande barriär för att hålla filippinska fiskare borta från ett omstritt rev i Sydkinesiska havet. Men den fick bara vara kvar i några dagar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.