Mikael Renberg är sedan många år expert på SVT
Mikael Renberg är sedan många år expert på SVT - Foto: Dusan Vranic Naina & Helén Jåma/TT

SVT:s Mikael Renberg spelade i Legion of Doom: Så mycket tjänade han under karriären

Den före detta ishockeyspelaren Mikael Renberg var under ett par år en del av den legendariska och skräckinjagande kedjan "Legion of Doom". Nyheter24 har tagit reda på allt om svensken som gjorde tio säsonger i världens bästa ishockeyliga.


Mikael Renbergs ålder – hur gammal är han? 

Mikael Renberg föddes den 5 maj 1972 i Piteå. Det innebär att han under våren 2024 fyller 52 år. 

Mikael Renbergs längd – hur lång är han? 

Enligt sajten eliteprospect.com är Mikael Renberg 188 centimeter lång. 

Mikael Renbergs partner – är han singel?

Tidigare var Mikael Renberg tillsammans med partnern Miranda som han också har två barn med. I en intervju med Sportbladet från 2021 berättade Mikael Renberg att han då var singel. 

Mikael Renbergs förmögenhet – hur mycket pengar har han?

Mikael Renberg spelade tio säsonger i världens bästa ishockeyliga och ska då ha haft en total lön på strax över 100 miljoner kronor, enligt Piteå-Tidningen. 

Mikael Renbergs familj – har han barn?

I intervjun med Sportbladet från 2021 berättade Mikael Renberg att han har tre barn, varav två döttrar som idrottar och går i skolan. 

– Jag har tre barn och är varannan vecka pappa. Singel. Jag lever ett bra liv och trivs med mitt jobb och är otroligt glad att jag utbildade mig, sa han då.

Mikael Renberg i TV – hur länge har han jobbat på SVT?

Mikael Renberg började arbeta som expert i SVT:s ishockeysändningar redan 2008. 

Mikael Renberg i NHL – var han en del av "Legion of Doom"?

Legion of Doom var namnet på den anfallskedja som ishockeylaget Philadelphia Flyers hade att tillgå mellan åren 1995-1997.

Kedjan bestod av inga mindre än Eric Lindros, Jon LeClair och Mikael Renberg. Namnet kom till då alla var närmare två meter långa och vägde över 100 kilo. Kombinationen mellan en offensiv spelstil och ett tufft fysiskt spel gjorde att de kallades för just "Legion of Doom". 

– Det klickade rätt snabbt mellan oss tre. Och det flytet vi hade i vissa matcher är svårt att beskriva. Vi blev insatta när det var tekning i offensiv zon, ibland hade vi bara vilat i tio sekunder, och den känslan man hade när vi var som bäst, att man bara visste att ”nu, nu kommer vi att skapa ett bra läge” och ”nu jävlar kan vi avgöra matchen”, den är svår att ersätta, berättade han för Sportbladet 2021

Har Mikael Renberg Instagram?

På sociala medie-plattformen Instagram har hockeylegendaren ett konto som heter @mikael.renberg. Dock är kontot låst.

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!