Enligt en studie finns det en sorts alkohol som kan vara bättre för allergiker
Enligt en studie finns det en sorts alkohol som kan vara bättre för allergiker - Foto: Pexels

Spritsorten som kan vara pollenallergikerns bästa vän – enligt experten

Pollensäsongen är här och många känner av symtomen. Att dricka alkohol samtidigt som man är allergisk kan ha en tendens att förvärra symtomen. Men det finns en spritsort som säg fungera riktigt bra för allergiker.


Pollenhalterna är höga i stort sett hela landet. Många får då besvär med rinnande ögon, snuva och nysningar. När man är allergisk kan man känna sig extra trött och det kan bli jobbigt att göra saker i vardagen, på grund av sina allergisymtom.

Alkoholintag kan förvärra allergibesvär

Alkohol brukar vara ett livsmedel som försämrar ens allergibesvär eller till och med gör det värre för stunden. Detta beror på att alkohol innehåller höga mänger histamin. Men det sägs finnas en alkoholsort som ska vara riktigt bra för allergiker. 

Enligt Asthma UK, en organisation i England, så finns det en sort alkohol som inte kommer förvärra allergikerns besvär. Asthma UK jobbar med att informerar om astma och andra lungsjukdomar samtidigt som de jobbar med att förbättra landets lunghälsa och forskar.

Gin ska vara bra för allergiker

Asthma UK har utfört en studie där de kommit fram till att spritsorten gin är en alkoholsort som passar allergiker väldigt bra, vilket även Independent skrivit om.

Independent är dock noga med att poängtera att ens allergibesvär inte kommer att försvinna genom att dricka gin, men det är det bästa valet om du är allergisk och planerar att dricka alkohol.

Därför har allergiker svårare med alkohol

Nyheter24 frågade Marie-Louise Luther, intressepolitiskt sakkunnig inom funktionshinderspolitik på Astma- och Allergiförbundet, om det verkligen stämmer att gin är bra för allergiker.

– Det har vi faktiskt inte hört talas om så vi kan inte bekräfta det, säger Luther och fortsätter:

– I en artikel i Allergia nämns histamin i alkoholdrycker som en riskfaktor för allergi.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!