Nu kan du köpa en kopia av Eurovision Song Contest-statyetten
Nu kan du köpa en kopia av Eurovision Song Contest-statyetten - Foto: Claudio Bresciani/Jessica Gow/TT

Nu kan Eurovision Song Contest-statyetten bli din – så mycket kostar den

Den som vinner Eurovision Song Contest får inte bara äran, utan också en statyett i glas. Nu kan du lägga vantarna på statyetten. Ett brittiskt glasdesignföretag har nämligen gjort exakta kopior av statyetten till försäljning.


Den 13 maj tog Loreen hem vinsten i Eurovision Song Contest i Liverpool. Vinsten innebar att Sverige vunnit musiktävlingen hela sju gånger. Loreen blev även första kvinnan i historien att vinna tävlingen två gånger. 

De land som vinner tävlingen får äran att vara värdland för tävlingen året efter. Sverige kommer alltså vara värdland för Eurovision Song Contest 2024, 50 år efter att Abba vann tävlingen med "Waterloo".

Artisten vinner en statyett i glas

Själva artisten prisas med berömmelse och en vacker statyett i glas, formad som en gammaldags mikrofon. På den eftertraktade statyetten står det Eurovision Song Contest, vilken stad tävlingen ägt rum i samt året.

Men nu kan den åtråvärda statyetten bli din. Glasföretaget Kosta Boda har nämligen gjort minikopior av statyn i glas. Statyetterna säljs av Pyramid, som är en brittisk sida som säljer designer glas.

Statyetten säljs bara i limiterad upplaga

Den ser exakt ut som den stora statyetten, men är alltså något mindre. Glasmikrofonen kommer att tillverkas i en av Kosta Bodas glasfabriker.  Men den som vill lägga vantarna på ett eget exemplar måste skynda sig, de säljer nämligen bara 300 exemplar av denna statyett. En kopia kostar 250 pund, vilket motsvarar ungefär 3 280 svenska kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!