Här är platsen du absolut inte ska förvara dina batterier
Här är platsen du absolut inte ska förvara dina batterier - Foto: Ezra Brismo/Fredrik Sandberg/TT

Platsen du ALDRIG ska förvara dina batterier på – kan korta deras livslängd

Det finns två sorters batterier, engångsbatterier och laddningsbara batterier. Här berättar Nyheter24 om platsen du absolut inte ska förvara dessa på. Det kan nämligen förkorta dess livslängd avsevärt.


I dag kräver hemelektronik ofta batterier, vilket gör att batterier är något de flesta har hemma. Hur länge ett batteri håller beror på flera faktorer. Men det finns knep som gör att dina batterier kan fungera även efter bäst före-datumet.

Batterier delas normalt sett upp i två olika kategorier, något som If också skrivit om. Dessa två kategorier är engångsbatterier och laddningsbara batterier. Båda sorterna innehåller miljöfarliga kemikalier och ska därför återvinnas på speciella avfallsplatser när de är slut.

Så får du dina batterier att hålla längre

För att dina batterier ska hålla längre kan man tänka extra på dessa fyra saker. 

1. Att stänga av batteridrivna enheter när de inte används.

2. Förvara batterierna i en torr miljö med jämn rumstemperatur.

3. Ladda inte olika batterier samtidigt.

4. Plocka ur batterier ur enheter som inte kommer att användas på ett tag.

Här ska du absolut inte förvara dina batterier

Det finns en myt om att batterier skulle få en längre livslängd genom att förvaras i kylskåpet. Detta är en myt som varken If eller Råd och Rön rekommenderar.

Batterier behöver nämligen en jämn temperatur och torr omgivning. Att ha sina batterier i extrem hetta eller fuktiga utrymmen som kylskåp kan förkorta dess livslängd, istället för att förlänga den.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!