Därför bör du inte hänga disktrasan på kranen
Därför bör du inte hänga disktrasan på kranen - Foto: Fredrik Sandberg / TT

Därför ska du INTE hänga disktrasan på tork över kranen

Disktrasan sägs vara en av kökets största bakteriefällor. Här förklarar Nyheter24 varför du inte bör hänga din disktrasa över kranen i köket och vad du kan göra istället.


Det finns olika skolor i hur man ska hänga upp sin disktrasa för att torka. Vissa föredrar att lägga disktrasan på tork mellan sina diskhoar, medan andra föredrar att torka den över vattenkranen. Det finns även de som har en hållare eller krok avsedd för disktrasan. Men vad är egentligen bäst?

Disktrasan stor bakteriefälla i köket

Enligt Allas så är disktrasan den värsta bakteriefällan i köket och den kan samla rikligt med bakterier. Och att hänga upp den på vissa ställen kan göra att den samlar ännu mer bakterier. 

Därför ska du inte hänga disktrasan över kranen

Att hänga upp disktrasan på kranen ovanför diskhon är inte optimalt. 

När man spolar varmvatten i kranen så gynnar det nämligen bakterietillväxten i trasan. För att undvika att få dessa bakteriehärdar så ska man hellre hänga trasan på ett luftigt ställe, så den får torka fritt.

Man kan även tänka på att alltid tvätta trasan i kallt vatten, då har bakterierna inte samma förutsättningar att gro, skriver Allas. Att krama ur trasan ordentligt gör också att den torkar snabbare, vilket minskar risken för bakterietillväxt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!