Trenden "boat jumping" har fått Tiktok att lägga till en varningstext i inlägg på plattformen.
Trenden "boat jumping" har fått Tiktok att lägga till en varningstext i inlägg på plattformen. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & Johan Nilsson/TT

Flera ungdomar döda i viral trend – varningen: ”Som att träffa cement”

Att hoppa från motorbåtar i hög hastighet är inte en särskilt bra idé. Dessvärre har trenden "boat jumping" bidragit till att allt fler ungdomar testar att göra det. Det har resulterat i att fyra ungdomar dött.


Under sommarmånaderna är en av de mer populära aktiviteterna att bada. Men en trend, som varit populär i över två års tid, har nu fått nytt liv och skapat rubriker efter att fyra ungdomar dött i en badolycka i Alabama, USA.

Olyckan inträffade då de testade den populära trenden "boat jumping", som går ut på att du befinner dig på en motorbåt som ökar i hög hastighet, varpå du kastar dig ur i farten. 

Boat jumping-trenden kostar människoliv

Den farliga trenden har inneburit att flera har skadats och nu även dött. När kroppen träffar vattenytan i höga hastigheter kan det vara som att träffa cement. 

En av de personer som ryckte ut till olycksplatsen i Alabama i USA var Kapten Jim Dennis, som var en av räddningsarbetarna. Han har förklarat att de fyra ungdomarna dog omedelbart.

"De fyra som vi ryckte ut till efter att de hoppade av en båt, de hade bokstavligen brutit nacken vilket resulterade i att de dog direkt", sa han till den lokala CBS-kanalen

Risken är inte bara att hoppa i något som kan liknas med cement. Du kan också riskera att bryta ben, komma i kontakt med propellern på båten eller bli överkörd av en annan båt. 

Trenden, som varit viral i omgångar sedan 2020, har inneburit att även sociala medie-plattformen Tiktok valt att lägga in varningstexter, så kallade disclaimer, i de inlägg som visar "boat jumping"-trenden. 

Då står det:

"Deltagande i den här aktiviteten kan resultera i att du eller andra skadas".

/
Senaste nytt

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Navalnyjs kropp framme vid kyrkan – flera gripna

Aleksej Navalnyjs kista har anlänt till kyrkan. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Ett beställningsmord, menar Kalmar tingsrätt, som dömer en 15-årig pojke till sluten ungdomsvård och utvisning på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på om Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.