Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Hasse Holmberg/TT

Får på friluftsmuseum beskjutna med pilar som prickskyttar använder

Fåren på friluftsmuseet Jamtli i Östersund har blivit beskjutna med pil och båge. Pilarna är av den modellen som prickskyttar använder och ett får är skadat.


I slutet på förra veckan gjorde personalen på läns- och friluftsmuseet Jamtli i Östersund en hemsk upptäckt. Någon hade nämligen beskjutit anläggningens får med pil och båge. Fåren gick i en beteshage precis vid friluftsmuseet, vilket även SVT Jämtland rapporterat om.

"Väldigt ledsen och väldigt besviken"

Fåren tittas till av personal två gånger om dygnet, för att se till att de mår bra. Det var under ett sådant besök som hemskheterna upptäcktes.

– Jag är väldigt ledsen och väldigt besviken, säger Carin Andersson, verksamhetsutvecklare på Jamtli till SVT.

Ett får är skadat

Hittills har fem pilar hittats i hagen och ett får är skadat. Pilarna är av den modellen som prickskyttar använder på en lägre nivå.

– Ett får haltar och har blivit skadat vid händelsen. Den har nog inte skadats av en pil utan möjligen skrämts och då gjort illa sig när den försökt springa undan, säger Carin Andersson till SVT Jämtland.

Personalen på Jamtli har polisanmält händelsen, men polisen har lagt ner ärendet, då de bedömer att det inte finns något att gå vidare med.

Nu har fåren fått flytta så att de befinner sig innanför Jamtliområdets staket. Personalen hoppas att det haltande fåret snart ska bli bättre på egen hand och avvaktar därför, skriver SVT Jämtland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!