Clark Olofsson berättar om sitt liv utomlands.
Clark Olofsson berättar om sitt liv utomlands. - Foto: Bertil Ericson/TT och Polisen/TT

Clark Olofsson om sitt liv utomlands: "Jag har bara kul"

År 2018 släpptes Clark Olofsson från fängelset. Just nu bor han i Belgien och han ska snart flytta hem till en tjej. Men vad som kommer att hända om en månad eller två, det vet han ännu inte.


Clark Olofsson är en av Sveriges kändaste brottslingar. Som 19-åring så medverkade han i ett inbrott där hans kompis sköt en polis till döds. Clark Olofsson har även rånat en bank, smugglat narkotika och gjort sig skyldig till mordförsök och ett gisslandrama.

I dag är Clark Olofsson 76 år gammal, en fri man och befinner sig i Belgien. År 2018 blev han frisläppt efter många år i fängelse. I en intervju med Aftonbladet berättar Clark Olofsson att han inte har någon egen bostad för tillfället, utan har bland annat bott hos sin systerdotter i Skåne och hos sina söner i Belgien. Det är där han befinner sig just nu, i Hasselt i Belgien, skriver Aftonbladet.

Under helgen ska han flytta hem till en tjej, avslöjar han för Aftonbladet, men mer än så vill han inte berätta.

Clark Olofsson tankar om framtiden

Men hur länge han ska bo där och var han ska sen verkar oklart. Han berättar för Aftonbladet att han skulle kunna tänka sig att bo i sin gamla båt, som han dessvärre inte vet var den är.

– Jag kanske ska försöka få tag på båten igen. Jag gillar att bo på båtar, gillar att segla. Men inget är bestämt. Jag skiter i allting, jag har bara kul.

Clark Olofsson vill aldrig tillbaka till Sverige

Något som han däremot verkar säker på är att han inte kommer flytta tillbaka till Sverige igen. 

– Nej, det tänker jag fan inte göra. Jag ska hålla mig utrikes, säger han till Aftonbladet.

Men var någonstans utanför Sverige han faktiskt kommer att hamna, det vet han inte själv ännu.

– Jag vet inte vad som kommer hända om en månad eller två månader. Jag har ingen som helst kontroll på det där. Jag vet bara att det går bra, säger han till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!