Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Izabelle Nordfjell/TT/Pexels

Lindex börjar sälja klimakteriekläder – ska förbättra kvinnors hälsa

Butikskedjan Lindex har gjort kläder för kvinnor i klimakteriet. Kläderna kan hantera snabba temperaturförändringar och ska förbättra kvinnors välbefinnande.


Lindex är en klädkedja med butiker runt om i hela Sverige. För ett tag sedan så lanserade kedjan menstrosor och mammatrosor med absorptionsförmåga.

Lindex släpper klimaktierekläder

Lindex menar att 86 procent av alla kvinnor någon gång drabbas av vallningar under klimakteriet.

Därför har kedjan gjort kläder speciellt framtagna för kvinnor i klimakteriet med vallningar, vilket Göteborgs-Posten var för att rapportera om.

– Att utveckla klimakteriekläder är en naturlig utveckling för vårt femtech-varumärke Female Engineering. Dess huvudmål är att utveckla innovativa produkter som förbättrar kvinnors välbefinnande under livets olika faser, säger Lindex kommunikationschef Kristina Hermansson till Göteborgs-Posten.

Kan hantera snabba temperaturväxlingar

Tanken med kläderna är att de ska kunna hantera den snabba växlingen mellan värme och kyla som uppstår i kroppen när kvinnor får vallningar.

De ska även kunna släppa tillbaka värme under frossan som uppstår i kroppen efter en vallning, skriver Göteborgs-Posten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!