Här är morgonens nyheter i korthet.
Här är morgonens nyheter i korthet. - Foto: Thibault Camus/AP/TT

Morgonens nyheter 12 februari

Här är morgonens nyheter i korthet.


Många döda i anfall mot Rafah

Över 50 människor dödades i israeliska anfall mot den ytterligt tätbefolkade staden Rafah i södra Gaza natten till måndagen, enligt den Hamasstyrda hälsomyndigheten.

Här kan du läsa mer om den israeliska attacken mot Rafah.

RS-läkemedel för dyrt – Sverige inte prioriterat

Det är oklart när det nya läkemedlet mot RS-virus som ges till spädbarn kan komma till Sverige. Det anses vara för dyrt i nuläget, rapporterar Sveriges Radio.

Läs mer om RS-läkemedlet här. 

Kansas City vinner Super Bowl-rysare på övertid

Kansas City vinner finalen i den amerikanska NFL-fotbollen, Super Bowl för andra året i rad. 

Här kan du läsa mer om Super Bowl-finalen.

/
Senaste nytt

Nya Rysslandssanktioner klubbade

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.

Amazon återbetalar gästarbetare i Saudiarabien

Den amerikanska näthandelsjätten Amazon betalar tillbaka 1,9 miljoner dollar, motsvarande 19,6 miljoner kronor, till över 700 arbetare i Saudiarabien i ersättning för bland annat olagliga rekryteringsavgifter.

Hamnanställd åtalas för kokainsmuggling

En anställd i Helsingborgs hamn åtalas tillsammans med två andra för kokainsmuggling till Helsingborg. 195 kilo kokain har beslagtagits i containrar i Nederländerna och Sverige. Därtill har beslag av ytterligare narkotika och vapen gjorts i utredningen.