SMHI varnar för snökaos. Arkivbild.
SMHI varnar för snökaos. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Morgonens nyheter 2 april

Här är morgonens nyheter i korthet.


SMHI varnar för väderkaos: Kan komma 20 centimeter snö

Ymnigt snöfall, som mest upp till 20 centimeter, och hård blåst. En orange vädervarning är utfärdad för nordvästra Götaland och södra Östergötland. Tusentals hushåll hade under morgonen ingen el.

Här kan du läsa mer om vintervädret. 

Kvinna hittad ihjälfrusen – en frias

En kvinna i 40-årsåldern hittades ihjälfrusen utomhus i Njurunda söder om Sundsvall i december 2022. Nu frias en kvinna i 50-årsåldern som åtalats för vållande till annans död, rapporterar flera medier.

Här kan du läsa mer om dödsfallet.

Man dog efter miss på vårdcentral 

Akutmottagningen i Varberg missade att en man hade en sällsynt men allvarlig infektion. Nu kritiseras vårdens agerande av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Här kan du läsa mer om vårdmissen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kursras för Trump-aktien

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Handgemäng har brutit ut i Georgiens parlament. Bråket handlar om ett kontroversiellt lagförslag, som innebär att medier och organisationer med utländska kopplingar skulle kunna stämplas som att driva "främmande makts intressen".

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.