Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Samuel Steén/TT

Man dog efter miss på akuten

Akutmottagningen i Varberg missade att en man hade en sällsynt men allvarlig infektion. Nu kritiseras vårdens agerande av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), skriver Hallands Nyheter.


Mannen hade sökt hjälp för kraftig smärta kring könsorganet. Men han blev inte undersökt utan skickades hem med smärtlindring och rådet att kontakta sin vårdcentral.

När mannen sökte akutvård igen visade sig sig att han drabbats av en ovanlig och svår infektion som orsakar vävnadsdöd. Han fick genomgå flera operationer och vistades länge på sjukhus.

Avled med svår sepsis

Han blev senare placerad på ett korttidsboende där hans tillstånd försämrades. Han togs till sjukhus med svår sepsis, men trots att han fick intensivvård avled mannen.

Ivo kritiserar flera brister i vården. Bland annat har sjuksköterskans bedömning och handläggning vid besöket på akuten varit bristfälliga. Mannen fick inte heller tillräcklig vård på korttidsboendet.

TT
/
IVO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.