Många svenskar gillar kyckling och finns nästan i varje kylskåp, men vissa delar av kycklingen är inte så hälsosamma som man kan tro.
Enligt en ny kinesisk studie är inte alla delar av kycklingen lika hälsosamma att äta, enligt Researchgate.
Risker med att äta kyckling
Forskarna varnar särskilt för vissa delar som sällan används i Sverige, men som förekommer mycket i andra kulturer, nämligen kycklingens lungor.
Där finns risker att skadliga parasiter och mikroorganismer överlever trots tillagning – vilket gör den delen olämplig för särskilt känsliga magar.
Ett annat orosmoment är kycklingens huvud.
Trots att det ibland används till soppor och buljonger, anser experterna att det kan samla på sig bekämpningsmedel och andra gifter från både foder och miljö.

Den delen ska du inte äta på kycklingen
Finns det något svenskarna bör tänka på? Forskningen visar tydligt att man bör undvika något som många gillar: nämligen skinnet.
Trots sin popularitet, kan det kryddiga och krispiga skinnet innehålla mycket bakterier. De bakterierna kan överleva på skinnet även efter det blivit stekt eller grillat.
Oavsett om du är en erfaren kock eller lagar mat hemma för första gången, är det viktigt att alltid köpa kyckling från pålitliga uppfödare och att hantera köttet på ett hygieniskt sätt, skriver Den offentlige.
Så, nästa gång du lagar kyckling kan bröstfilé eller lår utan skinn vara säkra alternativ.