Toppofficer häktad för våldtäkt

Den 50-åriga toppofficeren kan ha våldtagit ett barn under flera års tid.


Den 50-åriga toppofficeren misstänkts för våldtäkt av barn och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Det var den 22 augusti som en polisanmälan lämnades in mot mannen som blev anhållen i sin frånvaro. Redan 07.55 dagen därpå stormade polisens piketstyrka 50-åringens bostad.

– Man befarade att mannen kunde vara farlig med tanke på hans bakgrund, samt vetskapen om att han hade tillgång till flera olika vapen, skriver Expressen.se.

För närvarande sitter mannen inlåst på Kronobergshäktet i Stockholm. Toppofficeren, som är en legendar inom sitt yrke, förnekar alla anklagelser.

– Det är mycket allvarliga anklagelser som riktas mot min klient. Han anser att de är ogrundade och vill samarbeta med polisen för att det ska komma fram, säger mannens försvarare Mari Schaub till Expressen.se.

Polisen undersöker nu misstankarna mot 50-åringen och ett eventuellt åtal kan komma redan på tisdag.

Skrivet av:

Senaste nytt

Skjuten i Malmö inte livshotande skadad

C vill sänka skatten med 13 miljarder

Centerpartiet satsar 13 miljarder kronor på ett jobbskatteavdrag i sin skuggbudget. Utöver det vill partiet lägga nära 16 miljarder kronor på skolan.

Katolska kyrkan diskuterar samkönade äktenskap

Påve Franciskus har föreslagit att katolska kyrkan ska kunna välsigna samkönade par. Det har lett till kraftiga reaktioner och flera konservativa kardinaler utmanar påven.

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

1 timme sedan
Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

1 timme sedan
Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.