Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte arbetslösa ungdomar i Karlstad. Men ville inte svara på deras frågor.
1 av 3
Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte arbetslösa ungdomar i Karlstad. Men ville inte svara på deras frågor. - Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
2 av 3
- Foto: S-info
3 av 3
- Foto: Communicare.nu

SSU: Statsministern vägrar besvara frågor

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) besökte i går Karlstad och organisationen Communicare - som jobbar med att få ungdomar i arbete. Men när arbetslösa ungdomar ville ha svar på frågor vände han dem ryggen. Nu får statsministern kritik av SSU.


KARLSTAD. Fredrik Reinfeldt var i Karlstad för att besöka organisationen Communicare - som försöker slussa in unga utan jobb på arbetsmarknaden. Efter rundvisningen svarade statsministern på journalisternas frågor, men när ett gäng ungdomar ville ställa frågor om den höga ungdomsarbetslösheten vände han dem ryggen.

Kanske anade Reinfeldt att ungdomarna var medlemmar i socialdemokraternas ungdomsförbund SSU - och där med enda syfte att ställa den moderate statsministern mot väggen.

– När en av fyra ungdomar står utan jobb vägrar Fredrik Reinfeldt att svara på frågor om vad han tänker göra för att bemöta ungdomsarbetslösheten, säger Kenny Svensson, distriktsordförande för SSU, till Värmlands Folkblad.

"Jag fick inte chansen"

SSU:arna hade förberett frågor om varför en av fyra unga svenskar står utan jobb.

– Vi förväntade oss att möta Fredrik Reinfeldt, i stället valde han att sitta i presskonferens och därefter lämna Communicare. Jag fick inte alls chansen att ställa frågor till honom om vad han tänker göra åt att jag är arbetslös, säger Elin Teimar, 20, via ett pressmeddelande från SSU.

På kritiken svarar Reinfeldts pressekreterare Markus Nordström:

– Fredrik besökte Karlstad i dag för att Communicare är ett bra exempel på en ideell organisation och för att lyssna på deras verksamhet. I dag låg fokuset på det och det är då rimligt att lägga tiden på de som fanns där. Politiska debatter tar vi vid ett annat tillfälle, säger han till VF.

/
/
SSU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!