Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alliansen avvisar Bodströms FRA-utredning

Folkpartiets försvarspolitiske talesperson, Allan Widman, tillbakavisar...

Folkpartiets försvarspolitiske talesperson, Allan Widman, tillbakavisar...

Patrick Sörquist/Scanpix

Nyheter | 22/03/2010 17:40

Förre justitieministern Thomas Bodströms förslag att tillsätta en parlamentarisk utredning om FRA-lagen tillbakavisas av de borgerliga: "Svenska underrättelser kommer att bli lidande."

I webbteveprogrammet Korseld upprepar förre justitieministern Thomas Bodström sin och den rödgröna oppositionens kritik av FRA-lagen.

De rödgröna har lovat att riva upp lagen om de vinner valet och tillsätta en parlamentarisk utredning som ska ta fram en ny lag som reglerar FRA:s signalspaning.

Men folkpartiets försvarspolitiske talesperson, Allan Widman, tillbakavisar kravet på en utredning:

– Skulle man riva upp alltihop och tillsätta en utredning talar vi om ytterligare ett antal år då svenska underrättelser kommer att bli lidande. Och jag tror uppriktigt att man inte kommer att nå något annat resultat. När det gäller att leta fram förslag som har fått en noga beredning tror jag att FRA går högt in på topplistan, säger Widman till Svenska Dagbladet.