Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker överklagar sexdom

En politiker i dömdes för övergreppet mot flickan och dömdes till böter. Nu överklagar han domen.
1 av 1

En politiker i dömdes för övergreppet mot flickan och dömdes till böter. Nu överklagar han domen.

Kyrre Lien / Scanpix NORGE /

Nyheter | 18/07/2010 20:47

I slutet av juni dömdes politikern för sexuellt utnyttjande av minderårig. Nu överklagar han domen. Mannen har fortfarande förtroendeuppdrag kvar.

ÖSTERSUND. Den tidigare högt uppsatte politikern dömdes efter att han förgripit sig på en yngre släkting när hon var i sexårsåldern. Domen blev 11 200 kronor i böter. Nu väljer mannen att överklaga.

– Han säger att han aldrig har gjort det och att det är falska anklagelser. Då är det självklart att man överklagar, säger politikerns advokat Bo Victor.

Sexbrottet som politikern dömdes för inträffade i början av 1990-talet. Hon anmälde händelsen våren 2009. Enligt Östersunds tingsrätt är offrets beskrivning trovärdig. Politikern och hans advokat har däremot en annan uppftattning.

– Det är en intressant fråga hur pass stor tilltro man ska ha till minnen som en 6-årig flicka har efter 15 år. Sedan kan man även fundera på om det finns någon orsak till varför hon lämnar uppgifterna först nu, säger Bo Victor.

Den dömde mannen har haft flera politiska uppdrag och dessutom har han fortfarande ett mindre förtroendeuppdrag kvar, rapporterar Östersunds-Posten.