Söndag 18 Apr
Stockholm

Pedofilvän hoppar av piratpartiet

Dick Wase, 55, hyllade pedofili i en debattartikel. Efter att Expressen avslöjat att han kandiderar för piratpartiet tvingades han hoppa av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mellanstadieläraren Dick Wase, 55, stod så sent som för ett par timmar sedan på tionde plats på piratpartiets riksdagslista i Stockholm.

Men efter att Expressen avslöjat Wases mycket udda syn på pedofili hoppade han av alla uppdrag.

I en debattartikel på Newsmill förespråkar Dick Wase en mycket kontroversiell syn på pedofili - eller intergenerationellt sex - som han kallar det.

Sex mellan barn och vuxna är ingen fara för barnet. Det är samhällets fördömande syn som skapar problemen, menar Wase.

"Historiskt sett har också intergenerationell sex betraktats som något som självklart förekommer, och det är uteslutande vår västerländska, kristna kultur som har "upptäckt" skadligheten (och sedan i sant kristet nit bankat in den i andra)", skriver Dick Wase på sin hemsida.

På debattsajten Newsmill skriver han:

"Men, vi ska ha klart för oss, att pedosexualitetens farlighet faktiskt är en kulturell konstruktion".

Han menar att samhället trakasserar pedofiler - helt i onödan.

"Bara det att dessa nu kallas "pedofiler". Men merparten av pedofilerna har inte blivit det genom att själva ha varit offer i barndomen, vilket bara är en konstruerad förklaringsmodell för att dölja det faktum att vårt samhälle dagligen begår "hatbrott" mot pedofiler, utan genom biologiskt/socialt arv", skriver han.

Dick Wase menar att han bara försöker nyansera en skev föreställningsvärld.

– Jag är ute efter att försöka nyansera debatten. Allt är bara svart eller vitt, ont eller gott. Den här moraliserande hysterin är ungefär samma sak som under häxprocesserna, säger han till Expressen.

Piratpartiets ledare, Rick Falkvinge, reagerade omedelbart när Expressen påtalade Wases åsikter för honom.

– Jag har pratat med honom och han har hoppat av sin kandidatur på egen begäran, säger Falkvinge till tidningen.

Wase själv står för sina åsikter, men har gått med på att lämna politiken.

– Det här kommer att skada Piratpartiet och det vill inte jag, så då hoppar jag av. Men jag står för vad jag skriver och jag skriver det för att försöka nyansera debatten. Sedan kommer häxjägare som du in i sammanhanget och förvränger saker och ting, säger han till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela