Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kravaller vid sd-möte i Göteborg

Johan Nilsson / SCANPIX

Nyheter | 13/09/2010 15:11

500 motdemonstranter försenar sverigedemokraternas torgmöte.

Sverigedemokraterna skulle egentligen ha inlett ett torgmöte vid Kungsportsplatsen klockan 13:00. Men mötet har försenats av 500 motdemonstranter som utan tillstånd samlats på platsen.

Minst en person har gripits och flera omhändertagits sedan bland annat flaskor kastats mot sverigedemokraterna på plats. Affischer för sd har också rivits ner och ett antal sverigedemokrater har fåt eskorteras från platsen med hjälp av polisen.

En polishelikopter har satts in för att bevaka situationen.

– Det är lite hotfull stämning nu, och en jättepolisinsats med nio piketer, minst femtio poliser, både ridande och till fots, en helikopter i luften och så demonstranterna som skanderar " inga rasister på våra gator". Polisen har tryckt tillbaka demonstranterna på Lilla Nygatan, fyra demonstranter har tagits omhand och Sverigedemokraterna ser jag inte alls. De har nog fått dra sig tillbaka, säger Göteborgs-Postens reporter på plats, Bo Hansson, till tidningen.