Måndag 19 Apr
Stockholm

Sd-toppens videosvar till Soran Ismail efter bråket

... sd-toppen Erik Almqvist.
1 av 3
... sd-toppen Erik Almqvist. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 3
Komikern Soran Ismail i våldsamt bråk med...
3 av 3
Komikern Soran Ismail i våldsamt bråk med... Foto: Soranismail.se

Sverigedemokraternas partisekreterare, Erik Almqvist, har en annan bild av vad som hände när hans gäng rök ihop med komikern Soran Ismail en sen kväll på Kungsgatan i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagen släppte komikern Soran Ismail - känd från bland annat Parlamentet i TV4 och Någonting annat hos Nyheter24 - en video som visar hur en av sd-ledaren Jimmie Åkessons närmaste medarbetare sparkar mot en som till synes tillhör samma gäng som komikern.

Men nu släpper Erik Almqvist, pressekreterare för partiet och ordförande för dess ungdomsförbund, en egen video av händelsen - som också visar ett klipp av vad som hände efter sparken när den man som Almqvist sparkat mot förs bort av polis.

Almqvist hävdar att mannen han ses sparka mot sagt sig tillhöra det kriminella nätverket OG - Original Gangsters.

I klippet säger Almqvist också att Soran Ismail försökt dölja sanningen och att Ismail var aggressiv tills kamerorna började komma fram.

Något som Soran Ismail avfärdar helt.

– Jag har inte dolt nånting. De var väldigt aggressiva, jag höll mig lugn, de försöker vända på allt och rädda sitt skinn, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– De vet mycket väl att det där inte var min vän och att jag försökte lugna ner situationen och gå emellan. Det är en total främling för mig.

Soran Ismail säger också att han varit ärlig med att hans klipp bara är ett kort utdrag och att det ändå var värt att visa hur politiker som vill in i riksdagen beter sig. Dessutom menar han att Almqvist skulle ha polisanmält det inträffade om det inte var så att de ville tysta ner det.

– Halva deras grej är att polisanmäla folk, de missar inte en chans att anmäla om de kan visa att de blir motarbetade och attackerade, säger Soran Ismail till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt Erik Almqvist för ytterligare kommentarer.

Se sd-toppen Erik Almqvists version av vad som hände:

Kommentera
Kopiera länk
Dela