... sd-toppen Erik Almqvist.
1 av 2
... sd-toppen Erik Almqvist. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Komikern Soran Ismail i våldsamt bråk med...
2 av 2
Komikern Soran Ismail i våldsamt bråk med... - Foto: Soranismail.se

Sd-toppens videosvar till Soran Ismail efter bråket

Sverigedemokraternas partisekreterare, Erik Almqvist, har en annan bild av vad som hände när hans gäng rök ihop med komikern Soran Ismail en sen kväll på Kungsgatan i Stockholm.


Under tisdagen släppte komikern Soran Ismail - känd från bland annat Parlamentet i TV4 och Någonting annat hos Nyheter24 - en video som visar hur en av sd-ledaren Jimmie Åkessons närmaste medarbetare sparkar mot en som till synes tillhör samma gäng som komikern.

Men nu släpper Erik Almqvist, pressekreterare för partiet och ordförande för dess ungdomsförbund, en egen video av händelsen - som också visar ett klipp av vad som hände efter sparken när den man som Almqvist sparkat mot förs bort av polis.

Almqvist hävdar att mannen han ses sparka mot sagt sig tillhöra det kriminella nätverket OG - Original Gangsters.

I klippet säger Almqvist också att Soran Ismail försökt dölja sanningen och att Ismail var aggressiv tills kamerorna började komma fram.

Något som Soran Ismail avfärdar helt.

– Jag har inte dolt nånting. De var väldigt aggressiva, jag höll mig lugn, de försöker vända på allt och rädda sitt skinn, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– De vet mycket väl att det där inte var min vän och att jag försökte lugna ner situationen och gå emellan. Det är en total främling för mig.

Soran Ismail säger också att han varit ärlig med att hans klipp bara är ett kort utdrag och att det ändå var värt att visa hur politiker som vill in i riksdagen beter sig. Dessutom menar han att Almqvist skulle ha polisanmält det inträffade om det inte var så att de ville tysta ner det.

– Halva deras grej är att polisanmäla folk, de missar inte en chans att anmäla om de kan visa att de blir motarbetade och attackerade, säger Soran Ismail till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt Erik Almqvist för ytterligare kommentarer.

Se sd-toppen Erik Almqvists version av vad som hände:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.