Stockholm

Rödgröna nästan ifatt alliansen

. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Går kraftigt framåt i egen hemlig opinionsmätning.


Läs mer

I en intern hemlig opinionsmätning som den rödgröna oppositionen beställt av Novus Opinion visar det sig att de i rask takt knappar in på alliansen.

Bara över helgen har gapet minskat från sex till två procentenheter, skriver Expressen som tagit del av den hemliga mätningen.

I mätningen får de rödgröna 45,8 procent mot alliansens 47,9, betydligt mindre skillnad än i de opinionsmätningar som annars redovisats de senaste dagarna.

Miljöpartiets Peter Eriksson menar att det handlar om en positiv Sahlineffekt.

– Min bild är att vi närmar oss nu. Mona har gjort väldigt starka insatser på slutet när hon mött Reinfeldt och sjukförsäkringsfrågan har varit uppe. Det är ett stort sårigt problem för borgarna, säger han till Expressen.

I ett internt mail til partiets valarbetare konstaterar socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan att vinden har vänt.

"Segern är inom räckhåll! Varje dag som går knappar vi in på de borgerliga. Det visar att samtalskampanjen biter. Att varje knackad dörr, att varje ringt samtal gör skillnad. Vi kommer att vinna det här om vi alla ger järnet." skriver Baylan.

UPPDATERING: Novus, som genomfört, undersökningen tar nu avstånd från mätningen och uppger att den inte återspeglar opinionsläget.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.