McCain ljuger om pengar

Eller så är han dålig på att räkna.


McCain har erkänt att han är kass på ekonomi.

Därför har han läst upp sig på USA:s förre Riksbankschefs – Alan Greenspan – bok ”The Age of Turbulence”.

– Han behöver uppenbarligen gå tillbaka och läsa den igen, säger den demokratiska senatorn Claire McCaskill.

Anledningen är att John McCain säger att han tänker finansiera sina skattesänkningar genom att ta bort möjligheten för så kallade earmarks. Det är pengar som man kan begära utanför den ordinarie fördelningen i statsbudgeten – till specifika projekt. Earmarks kostar USA 17 miljarder dollar per år. Det är mycket pengar.

Problemet är bara att John McCains skattesäkningar är på 3.3 billioner.

Republikanerna påstår att 3.3 billioner inte stämmer. Att John McCain kommer att ta bort skattesäkningar som George W bush införde och att skattesänkningarna ska räknas från den äldre nivån. Problemet är att då är de fortfarande värda 600 miljarder dollar. Och det går fortfarande inte ihop.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.