1 av 3
- Foto: AP Photo/Thibault Camus
2 av 3
- Foto: Erik Abel / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix NORGE / SCANPIX

Denna dag i historien

Bli nostalgisk med oss på Nyheter24. Vi hjälper dig fylla i minnesluckorna från de gångna åren!


Detta är "denna dag i historien"

Vi på Nyheter24 gillar lika mycket att blicka bakåt som framåt. Därför lanserar vi nu "Denna dag i historien" där vi tillsammans med er läsare blir nostalgiska, rörda och förhoppningsvis glada.

En stjärna var född
Way Out West
-aktuella Prince, eller Prince Rogers Nelson som han egentligen heter, fyller 53 år idag. Vågar vi tro att Prince firar sin födelsedag med extravagant klädsel och Purple Rain? Åldern verkar inte ha någon betydelse för popidolen som gästar Göteborg i sommar. Grattis, säger vi på Nyheter24!

...och tjugo år senare en modell
En annan pärla som också fyller år idag är svenska supermodellen, Mini Andén. 32 år blir hon idag men det hindrar inte henne från att fortsätta pendla mellan att modella, skådespela eller agera programledare. Inte nog med det, så har vår långbenta gudinna dessutom lämnat vårt kyliga och avlånga land för värmen i Los Angeles.

Året då det tog slut mellan oss och Norge
Och nu är det dags för en historielektion. Vi går långt bakåt. Ända till 1905. Då upplöstes unionen mellan Norge och Sverige efter att Kung Oscar II väljer upphöra som norsk kung och istället bilda en regering.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!