Onsdag 20 Okt
Stockholm

Brottslighet bland pursvenskar borde oroa alla partier

Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24.
Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24. Foto: Privat

KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson om hur långt vi kan gå med Svenska Dagbladets retorik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Alex Bengtsson

Alexander "Alex" Bengtsson föddes 1984 i Åsa i Hallands län. Har sedan 2002 arbetat på tidningen Expo och är numera även utbildningschef.

Han kan även titulera sig som författare och har skrivit boken Sverigedemokraterna har fel som även gavs ut av Expo år 2008.

Förutom Expo har han bland annat skrivit för Hallands Posten, Röd Press och Tidningen Broderskap.

Hösten 2011 släpper Bengtsson en ny bok och driver dessutom en antirasistisk projektledarutbildning på Vindelns folkhögskola.

Alex Bengtsson utsågs också till Årets folkbildare 2011 av Studieförbundet Vuxenskolan.

Alex Bengtsson är krönikör och bloggare på Nyheter24. Du kan läsa hans blogg här.

Låt oss göra något totalt intetsägande. Låt oss redovisa siffror på hur många brott som begås av svenskar. Svenska medborgare med svensk etnisk bakgrund. Eller låt oss gå ett steg till. Låt oss redovisa statistik på brott som begåtts i Sverige av svenska medborgare som dessutom är etniska svenskar och titta på brottsligheten i olika län.

Låt oss redovisa hur brottsligheten är bland norrbottningar, stockholmare, hallänningar, västernorrlänningar – ja, varenda jävla län. Om vi känner för det – mest för att det är kul – kan vi också redovisa brottsstatistiken stad för stad. Hur hög är egentligen brottsligheten bland de etniska svenskarna i metropoler som Borlänge, Borås och Bromölla?

Sedan redovisar vi brott för brott. Vi tittar på avskyvärda brott som våldtäkter och mord. Vidrigheter som begåtts av etniska svenskar – mestadels män. Efter det börjar vi med retoriken.

Vi konstaterar att de flesta våldtäkterna begås i hemmen och drar slutsatsen att övervakningskameror bör sättas upp i varje svenskt hem. Vi konstaterar att de flesta morden begås av släktingar och drar slutsatsen att den svenska kärnfamiljen bör avskaffas och släktmiddagar borde vara lika förbjudet som homosexualitet i Iran.

Efter det närmar vi oss slutklämmen. Vi konstaterar att den här brottsligheten oroar en slags luddig allmänhet som vi kallar ”väljarna”. Vi säger att den brottsstatistik som tidigare redovisats kan vara ett bevis för att det i den svenska kulturen är okej att våldta och mörda.  Och eftersom det i vissa delar av landet begås mer våldtäkter och mord per capita så kan det vara så att det i vissa regioner och kommuner är mer accepterat att våldta och ha ihjäl någon.

Sedan avfärdar vi så kallade socioekonomiska argument och påpekar att mord och våldtäkter minsann även förekommer i rika kommuner som Täby, Vellinge och Kungsbacka. Och när vi är klara med det så söker vi jobb på Svenska Dagbladets ledarsida.

Och om någon kallar oss något så elakt som ”svenskfientlig” och anklagar oss för att använda statistik för att generalisera och skuldbelägga.

Då säger vi bara att vi har skrivit om något som alla tänker på men inte vågar säga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela