Stor prisskillnad hos Folktandvården

Priserna på tandvård varierar stort i landet.


Priserna på tandvård varierar kraftigt i landet.

Ett helkäksimplantat på Gotland kan kosta mer än dubbelt så mycket som i Västmanland, visar en kartläggning av Folktandvårdens prislista som Svenska Dagbladet har gjort. Detta trots att staten har tagit fram en referensprislista för den faktiska kostnaden för olika undersökningar och behandlingar. Listan visar hur mycket staten är beredd att ge i maxersättning för behandlingar som ingår i den nya tandvårdsförsäkringen som trädde i kraft vid halvårsskiftet.

Ett helkäksimplantat ska enligt listan kosta 15 907 kronor. Det priset tas ut av Folktandvården i Uppsala, Västmanland och Jämtland. I Stockholm kostar ingreppet 28 097 medan taxan på Gotland är 40 166 kronor.

I samtliga jämförelser är Gotland dyrast.

– Vi har inte stött på några kunder som klagat och det är ju trots allt fri prissättning, säger Helena Hultnäs biträdande tandvårdssamordnare för Folktandvården på Gotland, till SvD.

Skrivet av:

Senaste nytt

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

It-bolag vinnare på Wall Street

New York-börsens ledande index steg på onsdagen. Bra gick bland annat it-sektorn, medan energibolagen backade sedan priset på råolja fallit närmare 5 procent.

Polisen rapporterar om brand, Kalmar

"Bergagården. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Botkyrka: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i garage i Alby.", skriver polisen på sin hemsida.

USA skickar iranska kulor till Ukraina

1 timme sedan
USA har levererat ny ammunition till Ukraina. Den här gången handlar det om beslagtagna iranska kulor som ska användas mot ryska styrkor.

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

2 timmar sedan
FN:s utredning av brott mot mänskliga rättigheter i konfliktens Etiopien avslutas nästa vecka, trots varningar om "övervägande risk" om fortsatta övergrepp.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.