Lördag 22 Jan
Stockholm

Veckans inne- och utelista

1 av 7
Christian Bale med fru besökte Aurora i veckan.
2 av 7
Christian Bale med fru besökte Aurora i veckan. Foto: Ted S. Warren / AP / SCANPIX
Spanjorerna är inte helt nöjda, men den är i alla fall gratis.
3 av 7
Spanjorerna är inte helt nöjda, men den är i alla fall gratis. Foto: Twitter.com
Kawa Zolfagary kränker vita män.
4 av 7
Kawa Zolfagary kränker vita män. Foto: Privat
Semester.
5 av 7
Semester. Foto:
SSU Norrbotten lurade till sig extra skattepengar.
6 av 7
SSU Norrbotten lurade till sig extra skattepengar. Foto: Montage / SCANPIX
Brutus sköts ihjäl av den skottvillige polisen.
7 av 7
Brutus sköts ihjäl av den skottvillige polisen. Foto: Privat

VECKA 30: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 30:

INNE

1. "Robsten is unbroken"

Kristen Stewarts otrohet mot Robert Pattinson slog ned som en bomb i Hollywood. Men det som kom efteråt var ljuv underhållning. Att se Twilightfansens reaktioner och vägran att erkänna att något dåligt hänt mellan paret var roligt, läskigt och inne.

2. Christian Bale

I en tid där stjärnorna blir allt mer distanserade från verkligheten var det uppfriskande att se Christian Bale ta sig till Aurora bara dagar efter massakern för att hedra offren.

3. Spaniens OS-dräkt

Okej, den är extremt ful. Men samtidigt som 24 procent av spanjorerna saknar jobb är den gratis i stället för orimligt påkostad som hos andra länder. Det gör att den spanska olympiska kommittén får in dräkten på innelistan.

4. Kawa Zolfagary

Det har väl redan varit känt, men i veckan blev det helt officiellt att det är Nyheter24:s bloggare Kawa Zolfagary som ligger bakom "Vita kränkta män" på Facebook. Reaktionerna? Ännu fler vita, kränkta män som hatat. Att han orkar med det gör att han förtjänar sin plats.

5. Semester

Finns det något bättre än att vara ledig två veckor när alla andra kommer tillbaka till jobbet? Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, åtminstone om man frågar undertecknad.

UTE

1. SSU Norrbotten

Att söka bidrag för kurser, få skattepengar från landstinget och sedan knappt genomföra hälften är inte okej. Det är precis dessa skandaler som får människor att tappa tron på politiker - och politiken. Oavsett parti.

2. Den skottvillige polisen

Hunden Brutus kanske gick till attack som polisen säger - men finns det inte bättre sätt för en hundförare att hantera situationen än att skjuta honom i huvudet? Poliser som tar till vapen innan de tänker är ute.

Kommentera
Kopiera länk
Dela